Studieboeken (geld gekregen van IB Groep)

Ik kwam er vandaag achter dat ik geld had gekregen van IB Groep, en ik neem aan dat dat bedoelt is voor de boeken die ik moet bestellen. Wat ik heb gekregen is alleen minder dan wat de boeken kosten. Moet ik dan gewoon nog een maandje wachten, tot ik weer geld heb gekregen van IB Groep, zodat ik wel genoeg heb? Of hoe werkt dit... ?

Wat heb je gekregen, beter gezegd: wat is de naam van wat je gekregen hebt? (omschrijving op je afschrift)

Van de IB groep krijg je per maand studiefinanciering. Hoeveel dit is is afhankelijk van de omstandigheden, of je uitwonend bent en hoe veel je ouders verdienen bijvoorbeeld. Het is bedoeld om de maand van rond te komen, dus zowel boeken als huur als eten en bier zit er bij in. Er is geen apart potje voor het kopen van boeken helaas.

En het nooit voldoende om alles voor je studie voor die maand te financieren. Ik zie het dus gewoon meer als aanvulling op mijn inkomen en gooi het op de grote hoop. Vanuit die grote hoop heb ik (met behulp van Excel) een overzicht gemaakt van al mijn geld en dan kan je heel makkelijk potjes creëren. Zo heb ik een potje 'gewoon', 'spaarrekening', 'kleding', 'studie' en 'verzekering'.

Het lijkt me geen studiefinanciering want die krijg je pas als je 18 bent, dus ik denk dat het gewoon voor je boeken is dan.

Ligt eraan welke studie je gaat volgen.. Als je gaat studeren wordt de kinderbijslag gestopt en krijg je studiefinanciering of een tegemoetkoming in de studiekosten (dacht ik)

Dus dan zou mijn kinderbijslag nu moeten stoppen? :?

Jij moet niet gaan studeren. Begin gewoon met werken. Dan ben je beter af. Als je niet snapt dat je in dit land van de overheid structureel te weinig krijgt vergoed en [i:4b7a462c9e]ook[/i:4b7a462c9e] niet snapt hoe de IBG werkt, kun je je afvragen of je het niveau van een studie wel aankan... "Groningen" is in die zin een soort van ballotage.. Enfin, dat was wellicht niet zo aardig.

Even praktisch:
De opleiding doet alsof je braaf van te voren alle boeken in huis moet hebben. Dat je ook nog andere lasten hebt, boeit ze niet. “Groningen/1BG (ook wel WanBeheer-Groep)” redeneert dat je een x-tijd met je leermiddelen gaat doen, dus spreiden ze hun bescheiden vergoeding ook nog eens uit over de periode die zij daarvoor in gedachten hebben.

Sommige opleidingen laten je meteen aan het begin voor de eerste twee jaar de boeken bestellen. Een dure grap als je eerder afhaakt. Maar wie zegt dat je op de eerste dag van de opleiding meteen die hele bibliotheek in huis moet hebben? Laat die hele zomerstreß van dat boeken bestellen (liefst natuurlijk via de dure eigen boekenmafia van de school) aan je voorbijgaan en bestel de boeken op het moment dat je het nodig hebt.
Ten eerste spreid je zo de kosten, ten tweede duurt de bestelling dan ook niet zo eeuwig lang èn je hebt een goede kans van een hogerejaars het boek gebruikt te kunnen kopen.
In mijn tijd :barbu: wilden ze het nog wel eens flikken om een peperdure pil van een de hoogleraren/docenten zelf voor een paar bladzijden op de lijst te zetten. Op gegeven moment leer je het wel af om daar in te tuinen. Want dergelijke egostrelerij is ook in de UB doorgaans goed vertegenwoordigd, en dan zijn tien bladzijden kopiëren veul goedkoper dan die pil ophoesten.

Net zoals Trabant zegt, plus het feit dat je de meeste van die studieboeken ook in een grote bibliotheek kunt vinden. Dus tegen de tijd dat je toets hebt, leen je het boek gewoon.

Dan is mijn school wel heerlijk, ik heb maar 1 boek nodig en een paar readers (documenten gemaakt door leraren). Totaal [b:fce8af1906]€131[/b:fce8af1906]! :D

Gewoon afwachten met boeken zoals Trabant al zegt.

En dan nog een tip: Ga gewoon naar bol.com. Leveren vrij snel. En is vaak nog eurotje goedkoper ook dan die verkapte educatieve boekhandels.

[quote:17dbb7afb8=“fr3z”]Dan is mijn school wel heerlijk, ik heb maar 1 boek nodig en een paar readers (documenten gemaakt door leraren). Totaal [b:17dbb7afb8]€131[/b:17dbb7afb8]! :D[/quote:17dbb7afb8]
Dus jij betaald 131 euro voor 1 boek + een paar uitgeprinte shit? Nou wat heerlijk.

Het kan ook zo zijn dat het 'Tegemoetkoming scholieren' is.

Maar in het algemeen, het is niet iets wat de kosten dekt. Het is enkel een kleine aanvulling op wat je zelf met je bijbaantje verdient en wat je ouders (eventueel) bijdragen.

Maar er bestaat ook nog zoiets (ieder geval voor universiteitsstudenten) als collegegeld vergoeding. Zo bestaan er wel meer van die potje die kun vinden als je goed zoekt en waar je van kunt profiteren als je maar genoeg je belastingaangifte vervalst. (Vooral die van je ouders.) :wink:

Dat het een aanvulling is snap ik, en niet 100% kostendekkend is, maar ik bedoel meer... is dit een vast maandelijks bedrag dat ik nu krijg iedere keer? Want het begint wel al in juli, terwijl m'n school pas in september begint. Met die boeken wacht ik nog even, daar heb ik in de vakantie toch niks aan.

Volgens m’n zus krijg ik trouwens helemaal geen studiefinanciering of OV tot ik 18 ben, terwijl ik wel HBO ga doen. Klopt dit? Want een tientje per dag betalen om naar school te gaan, ga ik mooi niet doen. Dan begin ik wel op m’n 18e met die studie.

Er staat helemaal geen omschrijving bij de overboeking. Er staat alleen dat het afkomstig is van de IB Groep.

Je krijgt ook geen stufi of OV tot je 18e. :|

[quote:d193ef687c="LucasJV"]Je krijgt ook geen stufi of OV tot je 18e. :|[/quote:d193ef687c]

Voor HBO geldt dat anders toch?

[quote:d193ef687c]Vraag

Ik ben nog geen 18 jaar. Vanaf welke leeftijd heb ik recht op studiefinanciering?
Antwoord
In het hoger onderwijs geldt géén minimumleeftijd. Je kunt ook studiefinanciering krijgen als je nog geen 18 jaar bent.

Ben je nog geen 18 als je met je opleiding begint? Dan krijg je recht op studiefinanciering per het eerste kwartaal van je opleiding. Dit geldt ook als je per 1 september met een opleiding begint en 18 jaar wordt tussen 1 juli en 1 september. Zie onderstaande voorbeelden voor extra uitleg.

Voorbeeld 1:

Je begint op 1 september met een opleiding en bent nog geen 18 jaar. Je hebt recht op studiefinanciering per 1 oktober van het studiejaar.

Voorbeeld 2:

Je begint op 1 september aan een opleiding en bent 18 jaar geworden tussen 1 juli en 1 september daaraan voorafgaand. Je hebt recht op studiefinanciering per 1 oktober van het studiejaar.

Je moet je studiefinanciering wel op tijd hebben aangevraagd. We adviseren om dat drie maanden voordat je met je studie begint te doen.
[/quote:d193ef687c]

Bron: http://www.ib-groep.nl/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=219,E=0000000000223013295,K=167,Sxi=1,Case=obj(14407)

En van je 18e tot begin van je studie krijg je tegemoetkoming, die heb ik zelf eergisteren ook voor het eerst ontvangen. Wat ik overigens wel apart vind is dat de scholieren tegemoetkoming hoger is dan de studiefinanciering voor thuiswonende, erg bizar.

Ja je hebt gelijk iMous. [quote:8f66d92e74]Als je een voltijd- of duale opleiding aan een hogeschool of universiteit volgt, dan heb je als je aan alle voorwaarden voldoet recht op studiefinanciering. En als je recht hebt op studiefinanciering, dan heb je ook recht op een OV-studentenkaart.[/quote:8f66d92e74][size=9:8f66d92e74][url=http://ib-groep.nl/particulieren/sf/sfho/studiefinanciering_voor_hbo_en_universiteit.asp]Stufi website IB-groep[/url][/size:8f66d92e74] [quote:8f66d92e74]Iedereen die begint met een opleiding aan hogeschool of universiteit en jonger is dan 30 jaar kan studiefinanciering krijgen. Als je nog geen 18 jaar bent, heb je recht op studiefinanciering vanaf het kwartaal dat volgt op de begindatum van je studie. Begin je bijvoorbeeld op 1 september met je studie, dan heb je vanaf 1 oktober recht op studiefinanciering.[/quote:8f66d92e74][size=9:8f66d92e74][url=http://ib-groep.nl/particulieren/sf/sfho/voorwaarden.asp]Voorwaarden IB-Groep[/url][/size:8f66d92e74]

@ Ramy: Ik hou je zeker niet tegen ook even de rest van de website te lezen.

Dankje.

Ik had zelf ook nog een edit gedaan op mijn vorige bericht, met een quote van de IB-Groep. Maar jullie waren me allemaal voor.

Thanks voor de quotes/links. Ik zal die website zeker doorlezen. Als ik pas sinds oktober recht heb op studiefinanciering, dan is dat geld wat ik nu ontvangen heb een tegemoetkoming? Nou, gelukkig maar dat ik wel een OV krijg... elke dag naar Breda met de trein is ook niet het goedkoopste ter wereld.

Sinds oktober of vanaf oktober?

Anders ga je toch een jaartje backpacken en allerlei kutbaantjes doen om jezelf te motiveren hoe je niet wilt eindigen?