Studio Brussel ( Vlaamse Radio) voor Mac,

http://www.digitaleradio.be/dab/hoeluisteren/pc/nieuws_20050310_nieuweversie.html10/3/2005

Nieuwe versie VRT radiospeler ook voor Mac gebruikers.

VRT lanceert vandaag een nieuwe versie van zijn radiospeler. Deze versie bevat een aantal verbeteringen op het vlak van toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid.
Vanaf nu is de VRT radiospeler ook toegankelijk voor gebruikers met een Mac-computer. Onder het Macintosh besturingssysteem worden de browsers Netscape, Mozilla en Firefox ondersteund, in combinatie met QuickTime als audiospeler.
Nieuw is ook dat luisteraars die niet de juiste software hebben om te kunnen luisteren met de radiospeler meteen de rechtstreekse link naar de livestream of het fragment of programma dat ze kozen te zien krijgen. Luisteraars met een niet ondersteunde audiospeler, internetbrowser of besturingssysteem of een verouderde versie van de Flash plug-in, kunnen luisteren met een mediaspeler die mp3-streaming ondersteunt (bvb. Winamp, Windows Media Player, Real Player, QuickTime, iTunes, XMMS…).

Handig, maar ik heb hier een stream die je rechtstreek kan invoegen in iTunes, veeeel handiger. http://mp3.streampower.be/stubru-high.mp3

Die radiospeler heeft een ontzittend lage bitrate als ik me goed herinner. Je kunt beter een stream pakken die in iTunes of WMP te beluisteren is.

Dat wist ik al :) Een tijdje geleden stond het al in het forum. Maar dat is niet erg. Ik zal niet roepen voor slotjes.

Het artikel is van 10 mei dus zo heel erg lang geleden kan dat niet zijn geweest :-0

En de links van de verschillende stations, waaronder studio Brussel worden nu naar de iTunes bibliotheek gekopieerd in high/medium/low.

Dus geen lage bitrate meer :slight_smile:

Artikel van 10/3/2005 = 10 mei? :sealed:

En voor wie het interesseert hier nog eens het relaas van de discussie over oa. bitrates in iTunes. :wink:

Neemt niet weg dat ik dat van die vernieuwde player nog niet wist, dus wat mij betreft in elk geval nog eens bedankt voor de tip, Olav!

Ja die Macradio is al een tijdje uit. Nu kan ik nog steeds niet via die radio luisteren. Er staat steeds op: "gestopt". Ik luister dus nog steeds via de stream in iTunes. greetz

Waarschijnlijk is de Radiospeler recent geüpdatet omdat er enkele moeilijkheden met Firefox waren. Hierover heeft ondergetekende enkele keren met het VRT IT-team gecommuniceerd. Die meisjes en jongens zitten echt niet stil. Richt jullie opmerkingen, wensen en verzuchtingen aan ITInternet@VRT.BE 8)

domme vraag.. maar k heb van de site van vrtradio deze link geplukt: http://mp3.streampower.be/stubru-high

hoe krijg ik die nu in itunes?

(ps… k werk op windows… :s)

http://stubru.be/intermodus/overige/stubrulive_high.asx Hiero, WMP stream.

kan itunes .asx aan?

Op de mac in ieder geval niet. http://internetradio.vrt.be/dab/hoeluisteren/pc/help/gebruiksvoorwaarden/stream_41.m3U Dit is volgens mij de link voor iTunes.

nice

it works :slight_smile:

thanks

[quote:ef9ce18601="DarthMathicus"]domme vraag.. maar k heb van de site van vrtradio deze link geplukt: http://mp3.streampower.be/stubru-high

hoe krijg ik die nu in itunes?

(ps… k werk op windows… :s)[/quote:ef9ce18601]

Je gaat naar “Geavanceerd” en dan naar “Open stream” en daar kopieer je de link in.
En klaar is kees :stuck_out_tongue:

[quote:beb218c400="pietjepuk6546"]Je gaat naar "Geavanceerd" en dan naar "Open stream" en daar kopieer je de link in. En klaar is kees :P[/quote:beb218c400]

Je kan ook (het zou Mac niet zijn) het icoon van de stream aanklikken en simpelweg naar de kolom “Bron” in iTunes slepen :wink: