Studio vragen...

Ben sinds 5 maanden overgestapt naar Mac, wat me erg goed bevalt. Nu ik weer tijd heb, ben ik ook weer bezig om m'n studio aan te sluiten. Nu ik hier al niet erg ervaren in was, loop ik bij bij m'n iMac al tegen een aantal vragen op. Ik hoop dan ook dat ik hier een beetje advies kan winnen over de volgende dingen:

  1. Ik wil graag overstappen op Logic (had cubase) en ik heb me laten vertellen dat daar een erg goede mixer in zit. Ik heb zelf een Roland VM-3100 Pro mixer en zit eraan te denken om die dan te verkopen. Is dit verstandig??

  2. Ik zit eraan te denken om een M-Audio Firewire 410 aan te schaffen. Wat is jullie ervaring met deze interface?? Zijn er gelijkwaardige producten die misschien iets goedkoper zijn, maar dezelfde kwaliteit leveren?? Ik ben ook in het bezit van een Novation module dus die moet wel te gebruiken zijn. Heb dus wel midi in en out nodig!!

Alvast bedankt voor de reacties…

gr Jordan

Waarom ga je niet even naar Macsupport in Uitgeest (aan de A9, naast de bowling). Daar is op donderdag en vrijdag een specialist aanwezig die je zeer goed kan adviseren en sommige toepassingen misschien zelfs wel kan laten zien.

Dank je macvideo maar daar ben ik al geweest. De M-audio tip heb ik ook van hem gekregen, maar aangezien ik een beperkt budget heb, vroeg ik me af of anderen misschien een goedkopere oplossing hebben...

Ik werk zelf al jaren met Logic en ben daar zeer tevreden over. Een externe mixer blijf ik gebruiken bij mijn set-up. Ik ken jou tafel niet dus kan ik daar weinig over zeggen. Voor de effecten zou ik die tafel misschien niet helemaal vertrouwen.

Als A/D-interface heb ik MOTU en Digidesign-hardware.
Omdat dat niet voor iedereen gegeven is zou ik je willen tippen op de Presonus Firebox.
Als ik niet al een M-Box had dan was dat mijn ‘weapon of choice’.
Supergoede voorversterkers en MIDI-onboard.
Lekker!

misschien is dit iets in jouw budget:

http://www.tascam.de/en/us-122.html

Dank je voor de reacties!!

Heb zowel de presonus en de tascam bekeken en ziet er top uit!! Weet dat de presonus E 339 is, maar kan je mij vertellen wat de Tascam ongeveer kost, kan geen prijs vinden…

ik geloof dat die rond de 250 hangt ... niet heel zeker, maar wel best ok prijs/kwaliteit denk ik

M-audio is toch altijd juist wel 1 van de goedkopere merken!? Ik heb een MobilePre USB .. die is ook heel fijn, maar ik neem aan dat je perse een firewire interface wil... 410 lijkt mee een mooi dingetje en volgens mij kun je voor dat geld niet veel betere krijgen..

Heb me er toch even verder in verdiepd en denk toch dat het de M-audio 410 gaat worden... Zijn er hier mensen die zonder externe mixer werken?? Als ik nl. m'n mixer kan verkopen dan is de M-audio geen probleem om aan te schaffen :)

Ik heb de Presonus Firebox en ben daar heel erg tevreden over. Het is een degelijk apparaat met een strak geluid. Als er nadelen zijn dan is het denk ik vooral dat ie nieuw is en dat er dus nog niet zo veel feedback is van andere gebruikers. M-Audio spul voelt vind ik altijd wat goedkoper aan. Maar de 410 is een veelverkocht apparaat en dan ook nog veel door maccers.

Ik gebruik geen externe mixers, maar alleen jij kunt bepalen of je die nodig hebt of niet.
Ik ben meer een geluidsknutselaar dan dat ik met meerdere muzikanten ga opnemen. Kan ik ook helemaal niet. Misschien koop ik toch nog wel eens een mixertje, dat voelt wat directer. Maar aangezien ik ik toch spoor voor spoor werk heb ik m niet echt nodig.

@katinka: waar heb je die firebox gekocht? in de omgeving van Utrecht kan ik 'm niet vinden..

over een hardware mixer: als je veel outboard midi spul hebt is het wel handig. werk je alleen met plug-ins dan zou ik 'm verkopen.

[quote:aa87ce013b="joostovermars"]@katinka: waar heb je die firebox gekocht? in de omgeving van Utrecht kan ik 'm niet vinden..[/quote:aa87ce013b]

Online bij [color=darkblue:aa87ce013b]verhagen[/color:aa87ce013b] uit tilburg, maar die hebben ook een winkel.