stukje uit DVD halen

M'n pa wil binnenkort z'n trouw video's in een video-zaak op DVD laten zetten. Kan je er dan met iMovie stukjes uit halen en die verder bewerken (bv achterelkaar zetten..). Zoja hoe en zonee waarmee kan dat wel??

Van belang is te weten op welke wijze die professionele zaak die homevideo's op DVD brand. Als DVD ROM met allerlei bijvoorbeeld QT of AVI formaat? Of Wellicht als DVD video met MPEG2 compressie en bekende versleuteling? Mogelijk kan je aan die zaak vragen de boel als hybide DVD aan te leveren. Dat is een combinatie van DVD ROM met DVD Video. Moet die zaak wel kunnen als je bedenkt dat de freeware iDVD dat ook kan.

Worst case scenario wordt er een DVD video opgeleverd met die nog versleuteld is ook. Audio en video staat dan ook nog eens apart opgeslagen. Dat wordt het zaak een prog te vinden dat het werk voor je opknapt. Probeer eens een programma als FFmpeg (te vinden op versiontracker). Soms kan ook ffmpeg er pas at mee wanneer het op je harde schijf staat. Gebruik hiervoor dan DVDbackup (te vinden via www.versiontracker.com) Succes.