Super-slowmotion met DV?

Dag iedereen, weet iemand misschien of je met een DV camera ook super-slowmotion kan filmen? Ik bedoel dus in plaats van 25 frames per seconde met 100+ frames per seconde. Afgelopen week werden de mooiste momenten van Wimbledon zo herhaald. Het is dus iets totaal anders dan in FCP je snelheid te verlagen/vertragen. Ik wil dus 25 frames per seconde realtime vertraging kunnen editen.

Kan dit digitaal / Welke cam kan dit? / Of toch alleen film/beta…

Thanks

De varicam van panasonic kan het van 4 tot 60 frames per seconde. Slow motions van DV etc kan wel met software maar is mooier als je dat hard ware matig doet. BV bij de SLOW MOTION GUYS in London. Maar dat is prijzig.

Deze kan tot 10000 frames per seconde 8) jammer dat het dus niet echt conventioneel kan.

[img:2e1d7ca8f9]http://www.mctcameras.com/images/super_10k.jpg[/img:2e1d7ca8f9]

Maar die zijn heel duur om te huren...

Als je camera een variabele shuterspeed aan kan , dan kan je toch een slomo maken in een video edit programma, en dit is de plugin http://www.revisionfx.com/rstwixtor.htm

en een movie waar dit gebruikt is http://www.revisionfx.com/rstwixtor/Staatsloterij.mov

De hardware oplossing is inderdaad nog altijd de mooiste maar zeer prijzig. Meestal wordt er nog op pellicule gedraaid. bvb. http://www.photosonics.com/Rental/4C.html Deze camera kan tot 2500 beeldjes per seconde opnemen! Denk er wel aan dat bij zulke hoge snelheden elk frame extreem kort belicht wordt en je dus een bom licht nodig hebt (30.000-50.000 Watt is niet ongebruikelijk 8)).

Tegenwoordig kunnen er ook kwalitatief goede slowmotions digitaal berekend worden. Bekende semi-pro plug-ins hiervoor zijn Re:Vision Twixtor en Realviz Retimer. Ik heb hier zelf al wat mee geëxperimenteerd en als je je beelden op statief draait en je gebruikt een hoge sluitertijd (>1/250) dan kan de software vrij goed met DV materiaal overweg. Check deze gallery en dvinfo thread ook is.