Super VideoCD's en miniDVD's in OSX

Super VideoCD's en miniDVD's in OSX met ffmpegX 0.0.5

Er stond al een artikel over in de MacFan van jan/feb 2003, maar inmiddels is het bovenstaande programma nog verder verbeterd: ffmpegX.
Met dit programma kun je volledig op je Mac en binnen OSX SVCD’s en miniDVD’s maken. Als klap op de vuurpijl is ffmpegX in staat om direct vanaf DVD’s een rip naar SVCD te produceren en gebruikt het de beduidend betere encoder ‘Mencoder’ voor de mpeg2-stream.
Uiteraard kan het programma ook VCD’s maken, voor het geval je stand-alone DVD-speler SVCD’s niet verteert.
De kwaliteit van de SVCD’s is bijna gelijk aan die van DVD. Ik heb er een aantal met iMovie-projecten gemaakt en het resultaat was verbluffend.
Ja naast een DVD als bron, kan je ook de met iMovie gemaakte films gebruiken om in een zeer hoge kwaliteit op SVCD te zetten. Je kunt daarvoor de export functie van iMovie gebruiken (op iDVD-kwaliteit exporteren.
Hoe de (eenvoudige!) procedure verder gaat voor het creëren van SVCD’s, VCD’s, miniDVD’s of DVD’s lees je in de Changelog.rtf die bij het pakket zit. LEES VOORAL DE INSTALLATIE VAN DE MENCODER OP JE SYSTEEM GOED.
Nu het allermooiste van het verhaal. Waar de bedragen bij de recente Keynote van Steve Jobs je om de oren vliegen is ffmpeg he-le-maal gratis!!!

Kijk hier voor de download van ffmpeg 0.0.5:

http://homepage.mac.com/major4

wat bedoel je met een mini dvd???

ongeveer 15 minuten film van DVD-kwaliteit op een CD-R(W). Overigens zijn niet alle DVD-speers compatible voor dit format. Maar de gewone SVCD en VCD kwaliteit is ook erg goed.

Hankie

svcd heb ik al gedaan zoals t in de nieuwste macfan staat maar hoe doe ik dat met mini dvd? de film die ik wil doen is toch kleiner dan 15 min dus dat past wel. hoe mooier hoe beter...

download de laatste versie van ffmpegX. Ten eerste is de encoder vervangen voor de betere 'Mencoder'. Ten tweede staat daar de Quick Preset voor miniDVD. Lees wel eerst de Changelog.rft!!!

Met de laatste ffmpegX bedoel ik versie 0.0.5

http://homepage.mac.com/major4

hier staat alles uitgelegd hoe je het moet doen en alle software is hier ook te downloaden....dus ff lekker proberen......


http://mac.mercy.bei.t-online.de/svcd/svcd.htm

veel plezier :lol: :lol: :lol: