Superdrive lust geen nieuwe cd's!?

Kan het kloppen dat de superdrive in een iMac 24 (2008) geen nieuwe cd's meer afspeelt die voorzien zijn van een extra service die ook track-info moet weergeven. Oudere cd's kan ik moeiteloos importeren, maar splinternieuwe cd's worden er weer uitgeworpen. Iemand dezelfde ervaring?

ik neem aan dat je wel gewoon SL hebt kunnen installeren of draai je Leopard?

Draai onder SL 10.6.3. Het gaat om 'gewone' audio cd's die ik wil importeren in iTunes. Deze zijn sinds kort voorzien van extra service om artiestennamen en songtitels zichtbaar te maken. Nu denk ik dat daarom mijn superdrive ze niet meer kan lezen en ze er dus weer uitgooid. Dit zou dus bij andere gebruikers ook zo moeten zijn. Verder voor zover bekend geen problemen met cd/dvd's.

Je bent niet de enigste met dit probleem [url=http://www.google.nl/search?hl=en&safe=off&client=safari&rls=en-us&q=site%3Aonemorething.nl+Superdrive++geen+nieuwe+cd%27s%21%3F&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=]klik[/url]

[quote=Derzug url=http://www.onemorething.nl/community/topic/superdrive-lust-geen-nieuwe-cds#post-1983633 time=1276445913]Draai onder SL 10.6.3. Het gaat om \'gewone\' audio cd\'s die ik wil importeren in iTunes. Deze zijn sinds kort voorzien van extra service om artiestennamen en songtitels zichtbaar te maken. Nu denk ik dat daarom mijn superdrive ze niet meer kan lezen en ze er dus weer uitgooid. Dit zou dus bij andere gebruikers ook zo moeten zijn. Verder voor zover bekend geen problemen met cd/dvd\'s.[/quote]
En waaraan kun je dat zien dat die cd die extra service heeft? Ik heb vrij veel muziek cd's, maar slechts eentje van 2010 en die wordt gewoon gelezen.

Er zijn al jaren problemen met brakke superdrives, de forums staan er vol mee. In mijn laatste 2 iMacs zijn er 3 terziele gegaan. Erg slechte kwaliteit dat door Apple al jaren wordt genegeerd. Veel mensen gebruiken hem ook maar af en toe, zodat zij pas buiten de garantieperiode ontdekken dat de schrijver stuk is.

[b]Apple onderzoekt problemen met Superdrives
[/b] Apple is een onderzoek gestart naar problemen met de Superdrives in sommige Macs. Er verschijnen steeds meer berichten op internet over falende Superdrives............ http://www.onemorething.nl/2009/09/apple-onderzoekt-problemen-met-superdrives/

Opgelost! PRAM ge-reset en een safe-boot gedaan, en iTunes leest de cd inclusief track-namen weer vlekkeloos is. Niks mis dus met mijn superdrive.