Superdrive vervangen iMac G4 1.25Ghz

Hallo,

Een kennis van mij heeft een iMac G4 1.25Ghz maar daarvan is de superdrive hoogst waarschijnlijk kapot.
Hij leest alleen nog maar DVD’s maar geen CD’s. De iMac is uit de garantie en nu vroeg hij zich af of hij de superdrive zelf kon vervangen met een bepaald merk/type DVD brander uit de pc wereld.

Ik heb wel ergens gelezen dat de superdrive wat korter is dan een normale 5,25" bay DVD±RW drives.

Wie o wie kan mij helpen?

D'r is maar een site die je echt helpt:

http://www.xlr8yourmac.com/

Met foto’s erbij zodat je elke technocraat het zelf ook kan.

Ik heb [url=http://www.xlr8yourmac.com/systems/iMac_g4/imacg4_takeapart.html]dit[/url] artikel gelezen, alleen is het behoorlijk gedateerd (mei 2003)

Zijn er mensen die recentelijk met deze kwestie te maken hebben gehad en recente drive weten die kort genoeg is, en is om te flashen voor superdrive gebruik?
Want in dit artikel hebben ze het nog over de Pioneer 105 :wink:

ik heb exact hetzelfde probleem, al 2 keer gelukkig nog steeds binnen garantie de 2e keer is nog aan de gang, omdat ik nu 2e zit examens heb en geen zin heb om mijn mac'je een week te missen terwijl ik hier thuis opgesloten zit

(exact hetzelfde probleem, maar met combo drive: lees opeens geen cd’s meer, enkel dvd’s)

edit: ik heb wel een PB, dus da vervangen is nog lastiger dan bij een iMac, ik zou da nooit zelf doen, want als ik het verknal, kost het mij een nieuwe PB van + € 2.000 :cry:

mischien is het handiger om die foute superdrive te laten zitten en een externe firewire brander te kopen - bijv Pioneer die ook als "superdrive" herkend wordt

Het ging hem eigenlijk om de prijs :innocent: Want zo'n firewire brander extern zal wel meer kosten dan een nieuwe superdrive door Apple laten monteren

Vorige maand een Lacie external cd brander gekocht bij [url=http://www.macline.be/]deze[/url] store. Geleverd aan huis kwam het op 125€ en het is nog een zeer snel en mooi ding ook. En vooral plug &play dus in itunes, toast enz.

de LaCie DVD branders beginnen rond de 150 excl. btw, dat is nog altijd het 3 voudige van een pc DVD brander :)

Wat zal Apple zo ongeveer rekenen voor zo’n superdrive reparatie? Dus het plaatsen van een nieuwe superdrive en een uur arbeid.

Hoi,

het is wel te doen, een nieuwe superdrive steken. Koop je een nieuwe Pioneer A106 en je bent vertrokken.

Het enige grote probleem is de iMac zelf. Je zal de bodemplaat moeten losmaken en daar zal je thermische pasta tegenkomen. Als je alles vervangen hebt, moet je opnieuw thermische pasta aanbrengen op de bodemplaat…Nu weet ik niet waar je die pasta kan kopen, maar persoonlijk lijkt me dat het moeilijkste van de hele operatie… De rest wijst zichzelf wel uit (tenminste als je al een beetje handig bent)

Koen

Zie ook [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=21381/]deze[/url] en [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=20428&highlight=]deze[/url] links. Het kan dus.

Hans

[quote:16c77bb829="koen76"] Als je alles vervangen hebt, moet je opnieuw thermische pasta aanbrengen op de bodemplaat....Nu weet ik niet waar je die pasta kan kopen, maar persoonlijk lijkt me dat het moeilijkste van de hele operatie.... [/quote:16c77bb829]

Die is te koop in winkels van elektronica onderdelen,wij gebruiken die ook op men werk.

Koel pasta heb ik gewoon in huis :)

De iMac gebruikt dus ook zijn zware bodemplaat als koellichaam, dat wist ik nog niet :slight_smile:
Ik zal de links eens gaan bekijken, bedankt alvast voor de reacties.