Superdrive wil geen DVD-RW meer schrijven

De Superdrive (dvr-104) in mijn iMac G4 vertikt het om een DVD-RW te schrijven. Ik weet zeker dat ik er ooit wel eens een Rewritable DVD mee heb geschreven, dus hij kan het wel. Maar nu ik na tijden weer iets wil branden lukt het niet. DVD-R, CD-R(W) gaat wel goed.

Ik heb al drie verschillende merken geprobeerd. Wat er gebeurt is dit: Ik stop er een DVD-RW in en de iMac herkent het als een lege DVD. Ik sleep er wat bestanden op en druk op brand. Na 3 seconden stopt het branden met de volgende mededeling: “Burn failed: The device failed to respond properly” met foutcode 0x80020022. In Toast stopt het branden ook na 3 seconden en krijg ik ook een error. hdiutil en drutil geven ook allebei een error. Ik gebruik o.a. een imation 1x dvd-rw en een maxell dvd-rw 1-2x. Dit lijken mij allebei prima geschikte media voor een dvr-104.

Waar zou het aan kunnen liggen?

  • Toevallig allemaal media die niet goed zijn? (lijkt me sterk, de imation heb ik volgens mij al eens eerder met deze iMac gebruikt).
  • Vuil op de lens? (waarom gaat cd-r(w) en dvd-r dan wel goed?)
  • Drive zelf gaat achteruit?
  • Misschien iets te maken met het feit dat Tiger er sinds een maandje op staat?

Ik hoop dat er iemand is die enig idee heeft wat de oorzaak kan zijn en mij er mee kan helpen.
Alvast bedankt!

Bart

hoi heb ook enorme problemen met mijn superdrive."Zie cd branden" geen antwoord dus voor je, maar wellicht krijgt een van ons reacties waar we wat aan hebben.. http://forum.macosx.nl/posting.php?mode=reply&t=71649#

Probeer eerst de dvd brander eens te voorzien van een nieuwe firmware. Dit lost soms de meeste "vreemde" fout codes op. [url=http://forum.rpc1.org/portal.php]klik[/url]

[quote:7b0f0e8f65="Rini"]Probeer eerst de dvd brander eens te voorzien van een nieuwe firmware. Dit lost soms de meeste "vreemde" fout codes op. [url=http://forum.rpc1.org/portal.php]klik[/url][/quote:7b0f0e8f65]

Dit heb ik gedaan. Ik heb er zelfs voor gekozen om hem maar te rebranden naar Pioneer, zodat ik de allerlaatste Pioneer firmware (1.41) er op kon zetten. Maar het helpt niets, de foutmelding blijft hetzelfde.

Ben er inmiddels achter dat fpbf de extentie is voor brandmap. Heb overigens ook weer mijn hele systeem vervangen met erase en instal. en heb nu de extentie niet meer, maar t probleem is hetzelfde. het is dus een hardware probleem....... :cry:

ik vroeg mij af of dit DVD brand probleem inmiddels is opgelost? En zoja, wat was de oplossing? Of hebben jullie je er maar bij neer gelegd?

foutcode 0x80020022 in de finder en -50 met Toast…

Mijn probleem is opgelost met een nieuwe Pioneer DVR111D. Installeren was eigenlijk niet eens zo heel erg moeilijk.