supersimpel en eenvoudig forum opzetten

hoi vrienden, ik ben van plan om een supereenvoudig forum op te zetten met de bedoeling om mensen met een verstandelijke handicap te laten deelnemen op het forum. Het moet daarom zo eenvoudig mogelijk zijn met ondermeer volgende functies:

  • registreren mag maar is niet verplicht
  • onder elke thread meteen een antwoordvakje
  • als je je berichtje verzendt, ga je onmiddellijk terug naar de thread
  • priveberichten de-activeren
  • gebruikersgroepen niet nodig
    zonder een tussenbericht over het feit dat je bericht geplaatst is.

Met andere woorden: alle overbodige onzin moet eruit of op z’n minst uitgeschakeld of genegeerd kunnen worden.

Ik heb nu de laatste versie van phpBB op mijn website gezet, maar ik vrees dat dit ook al een beetje “overdone” is.

Mijn vraag dus: is het mogelijk deze “overbodige” functies uit te schakelen of onzichtbaar te maken? of is er betere (lees: eenvoudigere) php-forumsoftware op het net aanwezig?

Je mag gerust een kijkje nemen en je commentaar achterlaten op het supervoorlopige forum http://forum.appelsien.be Al heel erg bedankt voor alle moeite en het meedenken. Alle andere tips zijn ook meer dan welkom.

Er staan wel leuke (gratis!) forasystemen op [url=http://www.opensourcecms.com]www.opensourcecms.com[/url]. Misschien dat je daar gewoon een leuk forum uit een 'doosje' kan trekken?

(at least, da’s mijn oplossing…) :slight_smile:

[edit]
Je link werkt niet
[/edit]

[quote:d9069033de="Spongebob"] .... als je je berichtje verzendt, ga je onmiddellijk terug naar de thread .... zonder een tussenbericht over het feit dat je bericht geplaatst is. ....[/quote:d9069033de] Deze worden meestal in een forum geimplementeerd zodat mensen niet 2x hetzelfde bericht posten ( dmv refresh )

Ik denk dat dit wel aan te passen is door een simpelle “php redirect” er in te zetten.

In hoeverre heb je ervaring met php?

[b:d9069033de]edit[/b:d9069033de]
misschien staat hier wat voor je om phpbb aan te passen http://www.phpbbhacks.com/

ik heb geen ervaring met php, want het forum dat ik er voorlopig opgezet heb, komt uit het phpBB-doosje. Overigens werkt hier de link wel, hoor. Nogmaals de link http://forum.appelsien.be

wat is het verschil tussen supersimpel en eenvoudig?

Als het voor gehandicapten is zou ik ook even gaan nadenken over de kleuren van het forum en de groote van de fonts. Dit levert een betere leesbaarheid op en dat is belangrijk,

je kan ook een supersimpel forumpje op www.hotforum.nl maken (daar heb je iniedegeval niet die php-onzin :P ,wel veel te weinig functies) maar dit is denk ik niet wat je bedoelt :?