Support van Safari

Waarom wordt deze site: http://www.digischool.nl/ma/proeftoets/media/ niet gesupport door Safari? Best wel raar toch?

[quote:32b836f8d4="Pollieg"]Waarom wordt deze site: http://www.digischool.nl/ma/proeftoets/media/ niet gesupport door Safari? Best wel raar toch?[/quote:32b836f8d4]

Dat wordt ie wel. Er zit alleen een duffe browsercheck op deze site. Als je (bijvoorbeeld met behulp van Safari Enhancer) het Debug-menu van Safari activeert, en de User Agent op Windows MSIE 6.0 zet, werkt de site gewoon.

1. Kopieer dit [code:1:9b1f3baf05]defaults write com.apple.Safari IncludeDebugMenu 1[/code:1:9b1f3baf05] 2. Sluit Safari af met [command]+Q 3. Klik in je Dock linksonder op Finder 4. Shift+[command]+U 5. Open Terminal 6. [command]+V 7. [enter] en klaar!

Klik op het zopas verschenen Debug menu → User Agent → Windows MSIE 6.0
Ga naar de site, en hij werkt!

blijkbaar dus niet , want anders zou je handelingen niet hoeven te verrichten.

zelfs met de handeling van a la Mac doet ie het niet :lol:

Met de de handeling van a la mac doet hij het wel hier.

[quote:535cc8d10e="Pollieg"]Waarom wordt deze site: http://www.digischool.nl/ma/proeftoets/media/ niet gesupport door Safari?[/quote:535cc8d10e]Omdat de makers een stel prutsers zijn.

de makers van Safari bedoel je ?

Nee, de makers van die site. Door die browsercheck werkt het dus niet, en niet doordat de boel per definitie niet op een andere browser werkt dan IE. Met Camino krijg je trouwens dezelfde waarschuwing, en hoewel ik het niet kan testen, waarschijnlijk met Firefox ook.

[quote:379ddeb6fe="Pollieg"]Waarom wordt deze site: http://www.digischool.nl/ma/proeftoets/media/ niet gesupport door Safari? Best wel raar toch?[/quote:379ddeb6fe]

Weer typisch een verhaal van een slecht geprogrameerde site.
Java codes die corrupt zijn en een browser check
Je gooit toch ook geen computer weg als het besturingssysteem slecht geinstallerd is.
Een site behoort gewoon goed te zijn samengesteld, en safari legt nou eenmaal de fouten bloot.

Ik heb een probleem met Safari, als ik de site open die lokaal op de Abyss webserver op een XP server draait, dan duurt dit erg lang. Met Camino is ie er wel meteen..Ik heb de preference file al gewist, en de cachebestanden etc, maar het helpt niet.. Het is gewoon een statische site, die verder ook perfect weergegeven wordt als ie geladen is.

Het lijkt dus puur in Safari te zitten, en niet zozeer in de lokale netwerkverbinding.

Soms is de site er wel meteen, maar dit is maar af en toe.