Surfen op open netwerken

Zojuist ben ik terug van een ritje door Rotterdam (testen van een GPS) en ik merkte dat er bijzonder veel mensen met een wireless netwerk zijn. De meeste zijn beveiligd (voornamelijk WEP), maar bij twee netwerken kon ik moeiteloos internetten.

De eerste bevindt zich op de Westersingel ter hoogte van de Pauluskerk. Hier kun je gratis internetten op het netwerk genaamd ‘Apple Netwerk f8322b’. Op deze plek kun je ook op het netwerk van het hotel Holiday Inn komen, maar die is zo afgeschermd dat je alleen maar op hun homepage kunt komen.

Het tweede netwerk waar je zonder enig probleem kunt internetten (en zelfs moeiteloos de Sitecom router kon binnendringen) is het netwerk van een forumlid van deze site. Ik zal niet zeggen waar hij woont, maar DaPOKER moet wel even zijn netwerk afschermen. De grappigste netwerknaam die ik tegenkwam was het netwerk met de naam [i:365d861a44]an’alus[/i:365d861a44].

Kortom, heb je nog open netwerken (hotspots) meld ze hier maar.

you old 'wardriver', you....

Ha, je zou bijna gaan denken om een lijste aan te maken waar je gratis kunt wireless internetten. Niet zo zeer om rotzooi te trappen maar om als je ergens in zo'n stad/buurt bent met je laptop even je mail te kunnen checken, wat opzoeken op internet etc.

Uiteraard geen misbruik maken van de host

Bij mij in Amsterdam, Ruyschstraat (vlak bij de ijsbreker), is een ieder van harte welkom...

Voor de nieuwe macwinkel (tramhalte) :wink:

De halve binnestad van Harderwijk. :D

Als je door de Grote Poortstraat loopt, heb je er een stuk of 5 waar je moeiteloos kunt inloggen. Op de Vischmarkt voor de fontein, daar kun je ook op een paar bankjes gaan zitten. Ideaal voor als het mooi weer is. Verder op de Vischmarkt, bij de Vischpoort. Hier vind je ook bankjes om lekker te gaan zitten.

Achter de Bibliotheek en Intersport heb je een parkje, daar kun je aan beide zijden lekker in het gras liggen en internetten. Op de Luttekepoortstraat, het winkel gebied, vind je er nog een paar.

Ik heb nu nog niet eens de accespoints opgenoemd die je kunt vinden in Drielanden. Daar kun je ook op veel plekken lekker buitenzitten en het MacOSX forum bekijken.

[quote:d607bf4c5a="bassbug"]Ha, je zou bijna gaan denken om een lijste aan te maken waar je gratis kunt wireless internetten. Niet zo zeer om rotzooi te trappen maar om als je ergens in zo'n stad/buurt bent met je laptop even je mail te kunnen checken, wat opzoeken op internet etc.

Uiteraard geen misbruik maken van de host[/quote:d607bf4c5a]

Goh laten die er nou toevallig al in overvloed zijn… 8)

http://www.miwifi.nl
http://www.wirelessleiden.nl
http://www.wirelessurk.nl
http://www.wirelessnederland.nl
enz. , enz…

Ja dat dacht ik achteraf eigenlijk ook wel. Maar aangezien ik (nog) niet in die materie zit, heb ik daar niet echt naar gezocht.