SVCD.bin, hoe kun je zo iets bekijken?

Hoe kan ik een film dat bewaard is met de extensie .bin en in de title de vermelding SVCD openen of bekijken onder OS9.2? Expander kan er niks mee. En het wijzigen van extensie in .mov of .mpg geeft ook geen resultaat!

In dit geval is .bin niet een ingepakt bestand maar een cd image. Als je geluk hebt kan je 'm mounten met bijv. toast (weet niet zeker of dat kan..). Zo niet kan je hem altijd branden en dan bekijken. Je hebt wel de QT Pro MPEG2 plugin, VLC player of mplayer nodig om hem te bekijken. Succes

.. maar VLC en mplayer is OSX only dus dat zal niet werken. SVCD bins kun je mounten via toast, maar daar heb je niet zoveel aan. Je moet de mpeg stream extraheren uit de bin en dan kun je in QuickTime met de MPEG2 plugin in OS9 het MPEG2 bestand kijken. [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macos/8010]VCDGear[/url], oh probeer [url=http://www.student.kun.nl/r.voorhaar/troje/OSX/]bin converter[/url] ook ;)

Damn, dacht dat er of os 9.2 stond. Sorrie.

Ik heb bin converter geprobeerd en dat werkt goed. Alleen als ik de .mpg wil openen in movieplayer dan kan dat niet! Ik heb quicktime 6 maar blijkbaar is deze versie nog niet compleet. De mpeg plug-in kan ik niet vinden op de site van apple! Ik begeef me eigenlijke voor het eerst serieus op de "filmafdeling" dus moet hier meer kaas van eten! Volgens mij kom je met iDVD in combinatie met een DVD brander heel ver of is dit weer te makkelijk?

Het probleem is dat die mpeg2 plugin niet gratis is. Je kan hem wel omzetten naar een quicktime filmpje met gratis programma's zoals mpeg2dec. Ik zal even opzoek gaan naar wat URL's voor je.

[url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macos/9508]MacMPEG2decoder 1.0[/url]

Het is jammer dat je os 9 draait, mpeg2 wordt hier slecht op ondersteund.
Toch succes ermee.

Bedankt voor de reacties. Het gaat op mijn computer erg moeizaam. Ik heb zelfs een .mov bestand dat mijn quicktime (6.0.2) niet kan spelen! Zijn er geen websites die dit onderwerp(en) behandelen? Dan kan ik even zelf stoeien!

Ik ben bang dat de meeste os 9 sites die ik kende er niet meer zijn... Je kan nog wel even kijken op het mac forum van [url=http://www.vcdhelp.com]VCDhelp.com[/url]. Verder heb ik nog een DVD rip tutorial gevonden: [url=http://www.afterdawn.com/software/video_software/dvd_rippers/mac_dvd_ripping_tutorial.cfm]DVD rippen in os 9[/url]. Ik denk dat hier ook wel wat aanwijzingen in staan om een SVCD te rippen.

Maar als je problemen hebt kan je natuurlijk ook altijd hier blijven posten.
Je had een probleem met die quicktime file?
Wat voor codecs heb je gebruikt?

codecs? Dat is volgens mij een soort conversieprogramma of zit ik ernaast? Ik heb de volgende bestanden gezien: .bin, .mov, .mpg. En ik heb nu inmiddels een paar programma's die kunnen converteren. Ik denk alleen dat mijn quicktime met de standaard installatie te weinig mogelijkheden heeft. Hij mist bepaalde softwarecomponenten welke niet op de server staan zegt de quicktime player. Moet ik de pro versie hebben ofzo?