swap image -

Ik heb een menu waarbij ik de images 'swap' dus als je eroverheen gaat wordt het een ander plaatje, als je dan weer er vanaf gaat dan wordt het weer het oude plaatje (swap image en swap image restore)

nu wil ik graag als iemand op een button klikt dat het plaatje het ‘hover’ plaatje blijft en dus niet meer terugverandert (totdat een ander menu item wordt aangeklikt, waarbij dat dan gebeurt)

Kan dat?

ik gebruik nu dit in de code

<a href=“index.php?page=home” onMouseOut=“MM_swapImgRestore()” onMouseOver=“MM_swapImage(‘button1’,’’,‘images/menu_1_01.jpg’,1)”><img src=“images/menu_2_01.jpg” alt=“Home” name=“button1” width=“86” height=“57” border=“0”></a>

Via een pb begreep ik dat je het dus met DW hebt gemaakt. Wat je moet doen is je huidige behavior (swap image) van elke button even verwijderen. In designview kan dit simpel door op je button te gaan staan en vervolgens in het pallet behaviors de de swap image behavior weg te halen.

De behavior die je wilt is “set nav bar image”, kies deze en je krijgt een menu waarbij je kan aangeven wat de “up” , “over”, “down” en “over while down” plaatje moet zijn (meestal is up over en down genoeg.
Je kan in dit menu ook aangeven of je van de betreffende button de “down” image wilt zien bv als bezoekers bij het benaderen van je site op de home page terecht komen zou je van de home button de down state kunnen laten zien.

Dit herhaal je voor al je buttons et voila

:wink: