switch naar safari

als ik met kerst mn macmini heb ga ik mischien switchen van [color=darkred:af1e57f5fa]InternetExplorer[/color:af1e57f5fa] naar [color=darkred:af1e57f5fa]Safari[/color:af1e57f5fa]. wat zijn de (in praktijk) meest gebruikte functies? ik vind van IE bijv. de tabbladen met favorites en history enz erg prettig.

Favorieten in Safari Werken niet zo heel fijn. Verder wel een snelle browser. Ik kan FireFox ook zeer aanbevelen!

Het is heel simpel: op je Mini Mac kun je geeneens een versie van Internet Explorer met tabbladen draaien... De laatste Mac-versie van dat programma is uit het stenen tijdperk.

ik gebruik de tabbladen in Safari meer als dat ik ze in Windhoos gebruikte. Denk dat dit ook een persoonlijk voorkeur is. Ik hoef maar op :apple: -1 te drukken en ik zit op Macosx.nl! Verder vind ik het er natuurlijk mooier uitzien als in IE. Vind in Safari ook de standaard ingebouwde google zoekfunctie ook beter als die in IE. Hierbij moet je hem geloof ik ook nog eens eerst downloaden!

whu? hebben we het over hetzelfde? ik draai nu IE 5.2.3 dies toch niet zo bar-oud? ik bedoel die dingen links waar je op kan klikken waarna je je favorites bijvoorbeeld ziet

Safari is op zich een hele fijne browser, en de optie op mappen met favorieten is een mooie oplossing als je veel favorieten hebt.

[img:b61272a7ab]http://home.versatel.nl/heukelum42/favmap.jpg[/img:b61272a7ab]

@unsound: hoe krijg jij die streepjes tussen je verschillende tabs? EDIT: heb al een vermoeden: I forums

Enz?

Toch mis ik een boel features in Safari. Vooral de geschiedenis is echt slecht geregeld. En als je de cache niet disabled, is het helemaal hopeloos. En die optie zit er niet eens standaard in, moet je met de Terminal aan de gang. Vind ik slecht, een browser hoort de optie te hebben om de cache te regelen.

mmm, screen ziet dr vet uit. hak nog nooit bij stil gestaan. dat werkt waarsch. wel beter dan de enorme scroll lijsten. duurt ff voor je beneden bent hor :x en ik heb idd veel favorieten, vaak mapjes in mapjes. ik zal het eens ordenen :P

[quote:52872b4cb6="kontheur"]@unsound: hoe krijg jij die streepjes tussen je verschillende tabs? EDIT: heb al een vermoeden: I forums enz?[/quote:52872b4cb6] Inderdaad, gewoon een streepje en een aantal spaties. :D

[quote:ed028a01fb="macmichiel"]whu? hebben we het over hetzelfde? ik draai nu IE 5.2.3 dies toch niet zo bar-oud? ik bedoel die dingen links waar je op kan klikken waarna je je favorites bijvoorbeeld ziet[/quote:ed028a01fb] IE 5.2.3 is van juni 2003 en dat was niet meer dan een kleine update van een versie die al sinds 2001 bestond. Dat is echt meer dan stokoud. Die rare favorietenbar links was ik allang weer vergeten, eigenlijk.

Mooie feature van Safari is de "prive" functie. Je kunt tijdelijk een prive-sessie houden, die wordt dan niet in de geschiedenis en de cache opgeslagen, dus je kunt even zonder je druk te maken over anderen in huis naar bepaalde sites gaan, zonder dat de ander het kan zien aan de geschiedenis. De geschiedenis wissen heeft namelijk als nadeel dat alles dan weg is, terwijl je dat soms niet wilt.

[quote:f323e27129="unSOUND"]bepaalde sites[/quote:f323e27129] Ja, ja: 'bepaalde sites'. :innocent:

www.microsoft.com bijvoorbeeld.... :bigsmile:

Tja, voor mijn porno-sites schaam ik me niet…

Prive modus is inderdaad erg mooi, wel gejat zoals bijna alles in browserland wel van iemand gejat is. Safari is een prima browser, behoorlijk snel, goed compatibel en werkt gewoon lekker. Favorieten heb ik geen problemen mee, gewoon mapjes in de browser balk. Ingebouwde rss is ook wel leuk en erg makkelijk, alleen niet zo goed als in Firefox.

Een aantal gratis plugins maakt Safari nog lekkerder. Ik gebruik Stand en een of andere plugin om het aantal ongelezen rss feeds in het icoon weer te geven. Verder growl gebruiken voor notificatie wanneer een bestand klaar is of een nieuwe rss feed en tis helemaal lekker. Oja, Taboo om die irritante melding bij downloaden uit te zetten en te waarschuwen als je een venster met meer dan 1 tab wil sluiten zoals in FF.

Dat van die cache vind ik ook belachelijk maar ik snap de motivatie van Apple wel. Safari is een simpele browser voor iedereen, dus met simpele instellingen. Mijn moeder bijvoorbeeld zal het een worst wezen wat de cahce wel of niet doet. Wil je meer kunnen instellen dan moet je Opera, Firefox of Camino gebruiken wat alledrie ook prima browsers zijn.

[quote:c9151289eb="kontheur"]ik gebruik de tabbladen in Safari meer als dat ik ze in Windhoos gebruikte. Denk dat dit ook een persoonlijk voorkeur is. Ik hoef maar op :apple: -1 te drukken en ik zit op Macosx.nl! Verder vind ik het er natuurlijk mooier uitzien als in IE. Vind in Safari ook de standaard ingebouwde google zoekfunctie ook beter als die in IE. Hierbij moet je hem geloof ik ook nog eens eerst downloaden![/quote:c9151289eb]:x :nietblij: :grrr: ALS = DAN!!!

O ja, en die tabs in Safari gebruik ik maar zelden. :wink:

[quote:0f292efda1="iRik"]ALS = DAN!!![/quote:0f292efda1] Al sinds een tijd mag het allebei.

Als we dan toch gaan zeuren:

[quote:0f292efda1=“iRik”]oja en die taps in Safari gebruik ik maar zelden[/quote:0f292efda1]
Het is O ja, met een hoofdletter, een spatie tussen de O en de ja, gevolgd door een komma, en een punt aan het einde van de zin. En het is tabs, met een b.