Synology + Time Machine

Ik gebruik (nog maar sinds enkele weken) een Synology DS916+ nas voor Time Machine backups…d.w.z…dat wil ik graag, máár:
E.e.a. werkt prima voor een paar dagen (zoals Time Machine dus moet werken)…en na een paar dagen krijg ik bericht, dat ik alles opnieuw moet back uppen…en inderdaad alle backup is dan weg en ik mag weer helemaal opnieuw bijna 1Tb door Time Machine naar mijn nas laten zetten en 8 uur wachten. En ja hoor, vervolgens loopt alles zoals het hoort…voor slechts een kleine week…dan weer bericht…alles opnieuw…etcetc. Inmiddels 4 keer alles opnieuw moeten doen in 4 weken! Heb al verschillende “handleidingen” en artikelen gelezen, maar lukt mij dus nog steeds niet!
Heeft iemand hier ervaring mee? Goede tips? Graag simpele en stap voor stap tips. Ben volstrekt a-technisch.
Alvast hartelijke dank!

hopelijk kan iemand mij helpen

Loopt je backup via wifi of een draadje?
Draadje is het snelst en het betrouwbaarst.

Via draad. Bekabeld dus. Las net nog ergens een post uit 2012 waarin hetzelfde probleem beschreven wordt. Geen idee, of hier inmiddels een oplossing voor gevonden is.

Ik wil niet zeggen dat het niet kan maar 1TB alsTM backup is wel een hoop.
Kun je de grote bulk niet uitsluiten en daarvan ergens anders een kopie bewaren.
Probeer dat eens en kijk of het dan wel goed gaat.
En je hoeft niet 8 uur te wachten voor de eerste backup klaar is.

Probleem ook met mijn Syno NAS gehad in het begin.
Wat ik toen heb gedaan is mijn NAS helemaal terug gezet naar fabriek instellingen en DSM opnieuw geïnstalleerd.
Daarna nooit meer problemen gehad.

misschien helpt dit jou ook?

Gebruik je bij het maken van de backups een speciaal account dat een data limiet heeft op je NAS? Je kunt namelijk instellen hoeveel schijfruimte een gebruiker mag gebruiken op de NAS. Kan zijn dat die limiet dan bereikt is.

Ik heb echt nooit problemen met de Synology NAS. Maar ik gebruik dan ook geen Timemachine.

1 Tb gegevens die ik graag bewaren wil. In mijn nas 4x3Tb WD Red schijven (totaal ongeveer 8Tb effectieve ruimte). Ik heb ook een Time Machine backup op een aparte externe hd van 4Tb staan (als extra dus).
StefanV; bedankt voor de tip! Ik denk, dat ik dat maar eens moet proberen. Hoewel ik dat wel een beetje “eng” vind; heb nas laten instellen door iemand anders (uiteraard was ik daar bij), en ben bang dat ik dan misschien alles verkeerd opnieuw instel. Ga nog over nadenken hoe ik dat dus het best kan voorkomen (misschien schermafbeeldingen van eerdere instellingen maken, alvorens alles terug te zetten naar fabrieksinstellingen).
Ik heb voor Time Machine geen data limiet ingesteld (en dus in principe ongeveer 8Tb beschikbaar voor 1Tb data …op dit moment). Het lijkt mij bovendien, dat Time Machine ook bij een data limiet niet iedere paar dagen alles weg moet gooien, maar alleen de oudste backups. Zo werkt Time Machine volgens mij.

Ik kreeg via een ander forum trouwens ook de tip, om Time Machine helemaal niet meer te gebruiken, maar wel SuperDuper. Heb echter geen enkel idee, of dat een goed plan is (ken SuperDuper helemaal niet…net zoals Carbon Copy Cloner…etc…). Werken deze programma’s vergelijkbaar met Tima Machine? Ook te gebruiken met een nas ?

Ik zou dan eerder kijken naar bv ChronoSync of tri-Back up. Die bieden meer mogelijkheden om back ups te plannen en kennen diverse back up scenarios.

Dit is overigens een zeer herkenbaar probleem waar heel veel NAS gebruikers tegenaan lopen.
Zoek maar eens op Google naar “NAS TimeMachine problem”…

Ik zou als ik jou was de laatste tip van @SusanUSA ter harte nemen. Dan omzeil je (de veroorzaker van) het probleem in zijn geheel.

SusanUSA; Bedankt voor jouw advies. Ik heb nog nooit gehoord van ChronoSync of tri-Back up. “Night”(moderator), geeft ook aan, dat dit “goed” is. Ik hoop alleen niet, dat ik aan het ene technisch lastige nas-verhaal (voor mij persoonlijk dan), nog een ander lastig technisch verhaal (ChronoSync) toevoeg. Zoals gezegd ken ik dit niet; is het eenvoudig/simpel in te stellen en te gebruiken?
Night; klopt…ik lees meer van dit soort verhalen, maar nog steeds geen effectieve oplossing gevonden. Bedankt voor jouw inbreng!
Inmiddels voor de zoveelste keer een nieuwe backup van alles via Time Machine. Een tip die ik tegenkwam; schakel Wifi uit (op iMac). Gedan dus nu…ben benieuwd hoeveel dagen het duurt, voordat ik wéér een waarschuwing krijg, dat alles opnieuw moet. Als dat weer gebeurt, dan zijn er voor mij nog een beperkt aantal opties:

  • ChronoSync proberen
  • Synology nas DS916+ op Marktplaats (jammer, want slechts een paar weken jong, en kostte wel meer dan 1000 euro)
  • Dezelfde nas uit het raam kieperen bij het grof vuil (ook enigszins jammer)
    Bedankt!

Heb in het begin ook eens een keer gehad. Toen alle instellingen op default en timemachine account weggegooit. Opnieuw aangemaakt en draait nu al 2 jaar als een zonnetje althans zonder foutmeldingen. Als je namelijk zoekt op synology en timemachine kom je ook veel tegen dat het uiteindelijk restoren niet goed gaat. Maargoed gebruik het echt als extra backup en de NAS had ik al.

@Mujana,

let op, alleen Timemachine maakt een incremental backup, dat doen de andere backup programma’s niet hetzelfde…

BTW, ik gebruik zelf al jaaaaaren een Synolgy NAS met Timemachine, geen problemen…

[quote=mujana url=http://www.onemorething.nl/community/topic/synology-time-machine/#post-3033302 time=1485462841]SusanUSA; Bedankt voor jouw advies. Ik heb nog nooit gehoord van ChronoSync of tri-Back up. “Night”(moderator), geeft ook aan, dat dit “goed” is. Ik hoop alleen niet, dat ik aan het ene technisch lastige nas-verhaal (voor mij persoonlijk dan), nog een ander lastig technisch verhaal (ChronoSync) toevoeg. Zoals gezegd ken ik dit niet; is het eenvoudig/simpel in te stellen en te gebruiken?
[/quote]
Chronosync wordt geen lastig en al helemaal geen technisch verhaal. Je geeft aan waar je een back up van wilt maken, waar de back up moet worden opgeslagen en wanneer. Je kan Chronosyn 15 dagen gratis proberen trouwens. Hier kan je kijken wat Chronosync kan.

[quote=JoopJoopJoop url=http://www.onemorething.nl/community/topic/synology-time-machine/#post-3033372 time=1485511930]@Mujana,

let op, alleen Timemachine maakt een incremental backup…[/quote]
Wat een onzin. Er bestaat genoeg andere software waarmee je ook incrementele back ups kan maken.

ocramarco: Bedankt voor jouw reactie/tip. Ik heb dit inmiddels 4 keer gehad in de 4 weken, dat ik mijn Synology heb. Op dit moment (op basis van een andere tip), eerst maar eens wifi uitgezet op mijn iMac. Nu dus alleen maar bekabelde verbinding die mogelijk is. Misschien helpt dit al. Afwachten.
Joop (x3);bedankt voor jouw reactie. Blijkbaar kan het gelukkig wel goed gaan met een Time Machine/Synology combinatie.
SusanUSA; nogmaals dank voor jouw advies. Zodra ik dat informatieve filmpje begrijp, overweeg ik om ChronoSync aan te schaffen. Ik wil natuurlijk mijn gehele iMac backuppen op mijn nas (op dit moment dus bijna 1 Tb gegevens). Ik denk dus niet, dat ik alleen aparte files/bestanden ga backuppen via ChronoSync. Voor specifiek mappen met foto’s (RAW/Tiff en Jpeg), wil ik een aparte 4Tb schijf gebruiken (naast het feit, dat ze dan natuurlijk ook in de volledige ChronoSync backup op mijn nas staan).

Ik gebruik voor mijn daily backups het programma Carbon Copy Cloner. Kan incremental backups maken, je kan een minimale vrije schuifruimte hiervoor ingeven (net als bij TimeMachine gebeurt), de frequentie van de backups, controleert de disk-integriteit, etc etc. Het is maar net wat je makkelijk vind werken.

En, zoals uit het verhaal van Joopjoopjoop al blijkt: sommige mensen ondervinden geen enkel probleem, bij anderen is het een onoverkomelijk en niet op te lossen probleem. Jij behoort helaas tot de laatste categorie.

Bedankt Night. Sommige mensen ondervinden geen enkel probleem (joopjoopjoop)…klopt. Heeft misschien ook wel te maken met beperkte technische benul hier :wink:

Was het maar waar. Dan konden we je hier (of m.b.v. andere fora of Google) helpen. Er zijn echter hele fora over volgeschreven zonder daadwerkelijke oplossing.