Systeem loopt niet zo lekker

Hallo. Kan iemand mij vertellen hoe ik (binnen osx Panther) mijn systeem een beetje kan optimaliseren? Alles loopt de laatste tijd traag en / of vast. Bedankt!

Wat voor systeem heb je?

Je kan alvast beginnen met permissies herstellen

Ja, geef eens wat meer informatie? Heb je al gezocht in het forum, er zijn namelijk aardig wat mensen geweest met dezelfde vraag.

Wat voor software draai je? Wat heb je geïnstalleerd/verwijderd? Sinds wanneer heb je er last van, waarbij merk je het, wat doe je? Etc. :smiley:

Kijk eens op [url=http://www.versiontracker.com/php/search.php?PHPSESSID=c5c94fdb250a0d16fe7ef062aadfb9c0&mode=basic&action=search&str=onyx&plt%5B%5D=macosx&x=14&y=10]versiontracker[/url] naar Onyx. Dat is een heel goed (en gratis!!!) programma om je computer op te schonen en in goede conditie te houden.

Succes,

Job

Probeer ook eens de Apple Hardware Test CD die bij je Mac geleverd is. Misschien is er wel iets met de hardware aan de hand :|

Onlangs bij mezelf ontdekt: Kijk eens in de map ..HD/Bibliotheek/StartupItems Vond hier nog allerlei onderdelen van programma's die ik ooit geprobeerd en weer verwijderd had. Die achtergebleven onderdelen bleken wel nog actief.

[quote:3fbf6ecb19="JobKuipers"]Kijk eens op [url=http://www.versiontracker.com/php/search.php?PHPSESSID=c5c94fdb250a0d16fe7ef062aadfb9c0&mode=basic&action=search&str=onyx&plt%5B%5D=macosx&x=14&y=10]versiontracker[/url] naar Onyx. Dat is een heel goed (en gratis!!!) programma om je computer op te schonen en in goede conditie te houden.

Succes,

Job[/quote:3fbf6ecb19]

Bedankt voor de tips! zal voortaan eerst even in oude forum dingen kijken. Heb inmiddels Onyx gedownload; en zal de andere tips ook niet in de wind slaan. Bedankt nogmaals!