Systeem map - geen bevoegdheid

Hai hai, wie kan mij helpen om de bevoegdheid van mij systeemmap X te activeren mbt geluiden, plugins ed. groet Nina :D

Klik op de systeemmap en ga dan naar Archief en "Toon info", d.m.v het openen van het "slotje" kun je de eigenschappen van eigenaar en bevoegdheden aanpassen.

Dat had ik al geprobeerd, maar helaas kan er niets aan wijzigen.

Waarom? Wil je die Systeemmap wijzigen? Die is eigendom van root. Als je geluiden en dergelijke meer wil toevoegen moet je die in jouw eigen Thuis opbergen. bvb. ~/Bibliotheek/Sounds Wil je delen uit het systeem halen - wees voorzichtig of je loopt een blauwtje op - moet je als root inloggen.

In 'thuis' pakt ie 'm niet, ik snap er niets van, als ik wat wil wijzigen moet ik toch in  Systeemmap X zijn. In 9 kan ik wel wijzigen! Wie kan me helpen met deblokeren van systeemmap xX groetjes Nina ???

Wat wil je v.w.b. geluiden en plug-ins dan veranderen/installeren? Misschien dat wat meer info duidelijk brengt.

Heb je OS X versie 10.2 dan kan je best de Bevoegdheden herstellen met Schijfhulpprogramma/SchijfEHBO/ booten vanaf de installatie CD en het programma opstarten. Voor OS X 10.0 tot 10.1 is er [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106900&SaveKCWindowURL=http%3A%2F%2Fkbase.info.apple.com%2Fcgi-bin%2FWebObjects%2Fkbase.woa%2Fwa%2FSaveKCToHomePage&searchMode=Expert&kbhost=kbase.info.apple.com&showButton=false&randomValue=100&showSurvey=false&sessionID=anonymous|156954773]Repair Privileges Utility[/url]. Probeer eerst een van die twee.