Talpa kiest ook voor Quicktime

Op de website van talpa zijn nu ook allerlei filmpjes in Quicktime te bekijken. Eerst was dit alleen mogelijk in Windows Media Player. Ik hoop dat Talpa ook Quicktime Streaming gaat gebruiken zoals bij Apple Events. Goede keus hoor Talpa!

Voorbeeld: http://www.talpa.tv/web/show/id=47315

Wel knap dat ze breedbeeld in het vertrouwde 4:3 formaat hebben kunnen proppen. Wat er technisch toch niet allemaal mogelijk is tegenwoordig!

Talpa is overigens van plan geen video en film meer te gebruiken, alles van begin tot eind digitaal.

[quote:d5e8e54881="ee"]Wel knap dat ze breedbeeld in het vertrouwde 4:3 formaat hebben kunnen proppen. Wat er technisch toch niet allemaal mogelijk is tegenwoordig![/quote:d5e8e54881]

en dan zeggen ze dat de camera altijd een paar pondjes toevoegt :mrgreen:

maar idd, een goede ontwikkeling dat ze (ook) quicktime aanbieden!

[quote:86f6b841c7="ee"]Wel knap dat ze breedbeeld in het vertrouwde 4:3 formaat hebben kunnen proppen. Wat er technisch toch niet allemaal mogelijk is tegenwoordig!

Talpa is overigens van plan geen video en film meer te gebruiken, alles van begin tot eind digitaal.[/quote:86f6b841c7]

Alle pro video formaten zijn digitaal (op de enkele beta sp die er nog wel eens voorkomt)

Verder is tape / disc nog steeds de standaard in televisie land. Al zal het uitzenden waarschijnlijk wel steeds meer tape loos worden.

Voorzover ik het goed heb begrepen willen ze tapeloos gaan werken. Vanuit de grote showstudio's moet dat wel lukken... op locatie zullen nog wel bandjes worden gebruikt.

[quote:4913db846e="Meneer Guggenheimer"][quote:4913db846e="ee"]Wel knap dat ze breedbeeld in het vertrouwde 4:3 formaat hebben kunnen proppen. Wat er technisch toch niet allemaal mogelijk is tegenwoordig!

Talpa is overigens van plan geen video en film meer te gebruiken, alles van begin tot eind digitaal.[/quote:4913db846e]

Alle pro video formaten zijn digitaal (op de enkele beta sp die er nog wel eens voorkomt)

Verder is tape / disc nog steeds de standaard in televisie land. Al zal het uitzenden waarschijnlijk wel steeds meer tape loos worden.[/quote:4913db846e]

Ha, zeg maar dag tegen TAPE, er is nu XDcam van sony, deze bevat een disc. En P2 dit si ook een disk systeem. De vraag is natuurlijk of Talpa dit gaat gebruiken aangezien er nog weinig systemen er echt lekker mee werken. En er natuurlijk nog voor miljoenen aan DIGIBETA aparatuur in hilversum staat wat niet is afgeschreven. maar we raken off topic

Goed dat talpa met QT werkt.

Ik had ook de geruchten gehoord dat ze bij Talpa gaan monteren op FCP dat betekend dus ook MAC daar ipv Avid , heb het alleen nog niet bevestigd gekregen ;-)