Tekst vastzetten in sjabloon Pages

Hi,

Op werk maken wij gebruik van Pages en wij willen een aantal sjablonen maken voor de opmaak van overeenkomsten. Echter, het lukt ons niet om (zoals in Word) de tekst vast te zetten zodat collega’s alleen de invulvelden hoeven in te vullen (en de andere tekst dus niet kunnen bewerken). Weet iemand hoe dit wel kan? Of met andere software? Of is het alleen mogelijk in Word…?

Alvast bedankt!

Voor zover ik weet kan dat inderdaad niet. Je kunt tekst aanmerken als „plaatsaanduiding” zodat het hele stuk altijd met één klik geselecteerd wordt (de achtergrond wordt dan oranje), maar je kunt niet aangeven dat bepaalde tekst niet bewerkt mag worden.

Pdf maken en als afbeelding/ondergrond inzetten?

Het kan, maak gebruik van tekstvakken voor de tekst die je wilt locken. Selecteer dan vanuit de Arrange opties links in de inspector de “Lock” knop. Dat blokkeert de gebruiker om aanpassinen te maken tot dat specifieke tekstvak (mijn pages staat in het engels).

Betere software om dit allemaal te doen is Adobe Acrobat, maak professionele pdfjes waar je editable velden kan plaatsen.