telefoon symbool in Quark 6 ?

Goedenavond allemaal! Even een vraagje aan de quark specialisten onder ons ;) (anderen mogen ook :) )

Ben op het moment bezig met en verhuiskaartje voor mijn opa & oma.
Deze maak ik in Quark en nu probeer ik al enige tijd om voor hun telefoon nummer het symbool te zetten van een telefoontje.
Dacht dit vrij simpel op te lossen door het font ’ Apple Symbols" te gebruiken uit mijn lettertypencatalogus. Alleen kan ik dat font niet openen in Quark :frowning: hij staat namelijk niet in de lijst.

Iemand enig idee hoe ik dmv een font toch een telefoon ymbool voor het telefoonnummer kan zetten ??
Alvast bedankt (ook namens opa & oma :wink: )

Vriendelijke groet,
ramon

Hij zit in het font 'Zapf dingbats'

Selecteer die, en je kan hem zo plaatsen.

uhm misschien een domme vraag maar welk nummer of letter moet ik dan gebruiken ??

Ik heb volgens mij alle combinaties geprobeerd maar ben het symbool helaas nog niet tegengekomen :?

probeer één van [url=http://cure-yeux.com/tost/forum/Archive.zip/]deze fonts[/url] eens ;)

Heb je het font "Wingdings" (is een microsft font geloof ik)?? Als je Wingdings hebt dan heb je twee telefoontjes, eentje onder Shift-9 en eentje onder Shift-0 (nul)

gr

:o het lijkt wel alsof je nog nooit van PopChar hebt gehoord! Ik zou niet meer kunnen zonder. http://www.macility.com/products/popcharx/

Met Zapf Dingbats Shift 5 en Shift 7

[quote:30e4980d6f="tost"]probeer één van [url=http://cure-yeux.com/tost/forum/Archive.zip/]deze fonts[/url] eens ;)[/quote:30e4980d6f]

deze link doet het niet :frowning:

hierzo: [url=http://cure-yeux.com/tost/forum/Archive.zip]deze fonts[/url] er hing nog een slash aan, sry

wow popcharX is een supercool programma De rest ook allemaal bedankt voor de reacties!!!! Ik kan weer verder!! :) :D

PopChar is idd leuk, maar je hoeft het zo ver niet te zoeken, Apple heeft dit standaard voorzien in Os X. Als je op het vlaggetje in de menubalk gaat klikken, vind je daarin "Toon toetsenbordweergave". Klik daar op en er gaat een venster open die je toetsenbord laat zien, en voor elk lettertype al de toetsen aangeeft. Zo zie je direct wat onder welke toets zit, je kan het zelfs gebruiken om de tekens in te typen, zo ongeveer als PopChar dus.

is waar.. maar popchar is iets overzichtelijker en makkelijker in gebruik, vind ik... :)

Dat vlaggetje staat er niet bij mij, anders typ ik af en toe die shortcut per ongeluk en zit ik in een andere toetsenbord layout. Als je maar één land selecteert bij de sys prefs komt dat niet in de menubalk. Et en plus: in toetsenbordweergave zie je nog niet welke dingbat eronder zit hé? 8)

Jawel hoor, bij mij toont Toetsenbordweergave mooi op elke toets de Dingbats die er onder zitten. Ik denk trouwens dat je er ook wel bij kan zonder via dat vlaggetje te gaan, alleen weet ik niet zo direct hoe.