Telefoon widget

Back in the days, toen ik nog op een PC werkte... (grijs verleden :wink: ) Had ik een programmaatje dat een pop-up op mijn scherm plaatste met daarop informatie wie mijn belde als de telefoon (de vaste wel te verstaan) over ging.

Is er misschien ook een leuke widget of mac-applicatie die dit voor elkaar bokst?
Anyone? :smiley:

hoe werkt dat dan? hangt je mac dan op je telefoonlijn ofzo?

Nou, toentertijd zaten we aangesloten op ISDN. Maar ik weet dus niet of dat werkt met ADSL. Maar dat zou mijn volgende vraag zijn die hierbij dan dus ook gesteld is :)

Is [url=http://www.ovolab.com/phlink/]dit[/url] misschien wat?

Dan hing je machine waarschijnlijk wél aan de telefoonlijn, via een ISDN modem. ADSL heeft helemaal niks van doen met je telefoonlijn verder (behalve dat het via hetzelfde draadje binnenkomt). Als je nog steeds ISDN hebt, zul je op z'n minst een ISDN modem aan je Mac moeten hangen, daar zit meestal al software bij voor nummerherkenning. Mocht je geen ISDN meer hebben, dan heb je weinig keus. Een optie is bijv. de [url=http://www.ovolab.com/phlink/]Phlink[/url] van OvoLab.

EDIT: Chris was me net voor…

Wel leuk, maar het mooiste zou een gratis variant zijn natuurlijk...

:money:

Thanx anyway :wink:

er is wel een soortgelijke variant voor je mobiele telefoon.. die gaat via bluetooth naar je computer en zet zelfs itunes op pauze als je gebeld word.. http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/24717

of er zoiets ook voor de normale telefoonlijn is weet ik niet…

Dat laatste kan ook gewoon via Salling Clicker.

Als je een GSM met bluetooth hebt kan je dit doen door vanuit het adresboek een verbinding met je telefoon te leggen. Dit doe je door eht bluetooth-ikoontje linksboven aan te klikken.

Als dan iemand je op je GSM belt krijg je een popup op je scherm.

Je kan ook nummers draaien en SMS’en versturen via het adresboek.

Zijn er al vaste telefoons met bluetooth…?

[quote:a45fb4ad80="Dennis Ikink"]Wel leuk, maar het mooiste zou een gratis variant zijn natuurlijk...

:money:

Thanx anyway :wink:[/quote:a45fb4ad80]

Zo zoek al een tijdje een gratis BMW. Als je iets weet…

[quote:f129f9624e]Zo zoek al een tijdje een gratis BMW. Als je iets weet...[/quote:f129f9624e]

:? :smiley:

Blue Phone Elite gebruik ik in combinatie met Sony Ericsson T610. Op je scherm komt wie je belt, de sms als je er een ontvangt. Ook alle smsjes kan je handig exporteren (naar iCal bv.) Is de 15$ echt waard. Ik geloof dat je 10 dagen kan uitproberen. [url]http://www.reelintelligence.com/BluePhoneElite/[/url]