TERUG naar mijn MAC

Beste Mac gebruikers,

ik heb zelf een MobileMe account en Back to my Mac in gesteld. Het lampje staat op groen.
Op de Macbook van mijn vrouw heb ik het ook ingesteld en ook daar heb ik het ingesteld en heb ik ‘groen’ licht.
In mijn Finder heb ik aangepast dat back to my mac zichtbaar moet zijn in de navigatiekolom en daat heb ik ook op de macbook ingesteld.

Op beide netwerken werk ik met airports expressen en ik heb OS 10.5.6

Maar mijn probleem is dat ik toch nergens ‘back to my mac’ kan benaderen.

Weet iemand wat ik fout doe???

Vriendelijke groet
Schuurr

wat wil je precies doen dan?

zie je in de finder wel je andere mac?

http://support.apple.com/kb/HT1109?viewlocale=en_US

Begrijp ik het goed dat beide Macs op verschillende netwerken actief zijn, maar via Internet met elkaar verbonden zouden moeten worden? Dan ligt het er hoogstwaarschijnlijk aan dat tenminste één van beide internetverbindingen via een router loopt die geen UPnP of NAT-PMP ondersteund, of waarop een firewall ingeschakeld staat die Back To My Mac tegenhoudt.

Nee ook niet. Wel natuurlijk als we op hetzelfde netwerk zitten thuis... Maar ik denk dat het misschien ligt aan het feit dat er op het werk van mijn vrouw een speedlink adsl modem tussenzit van HETNET waaraan ik vervolgens een airport express heb gehangen. Ik denk dat het in die speedtouch zit dat ik daarin nog wat instellen......

Buzz D

Ja bedankt, dat bedoel ik inderdaad. Ik had je reactie nog niet gezien. Ik ga daar eerst wat aan sleutelen en als ik het daar niet vinden kan kom ik wel weer terug op het forum. Bedankt voor jullie reacties.

Zie het artikel [url=http://db.tidbits.com/article/9322]Punching a Hole for Back to My Mac[/url] met referentie naar [url=http://support.apple.com/kb/HT2084?viewlocale=en_US]Mac OS X 10.5: About Back to My Mac security [/url] en [url=http://support.apple.com/kb/TS1629?viewlocale=en_US]"Well Known" TCP and UDP ports used by Apple software products[/url]: [code:1:febb01e606] 443 TCP Secure Sockets Layer - Secured websites, iTunes Store, iPhoto HomePage publishing; MobileMe (authentication and MobileMe Sync)

4500 UDP IKE NAT Traversal - Mac OS X Server VPN service,
Back to My Mac (MobileMe,
Mac OS X 10.5 or later)

5354 TCP Multicast DNS Resp - Back to My Mac[/code:1:febb01e606]

Inderdaad, het was de UPnP instelling op de router op mijn vrouw haar werk.

Doet het nu perfect.

Bedankt voor de hulp.