Terughalen wat in de prullebak is weggegooid..

Hoe kun je een bestand terughalen wat in de prullebak is weggegooid? Ik zoek dus een programma wat alleen dit doet zonder verdere onzin. En dus niet al op je MAC moet staan op het moment dat er per ongeluk gedelete werd, zoals Norton Utilities. Wat kan Techtool precies? en zijn er misschien simple programma's welke alleen het doel van recovery prullebak hebben?

Nou dat programma bestaat en heet [url=http://www.prosoftengineering.com/products/data_rescue.php?PHPSESSID=87f7434999335c7d5d4eeff08792dadd]DataRescue[/url], het is een eenvoudig te gebruiken programma van Prosoftengineering. Ik heb een ander programma van hun getest en er een review over geschreven dat programma heet [url=http://www.macosx.nl/?page=showarticle&art_id=709]DataRecycler[/url] en werkt ook erg goed. Het houdt in de gaten welke files en programma's waar staan, zodat je wanneer je je prullenbak leegt en dus in werkelijkheid alleen maar 'snelkoppelingen' weggooit, je met dit programma alles weer terug kunt halen. Het unieke van het programma is dat het de weggegooide programma's beschermd, zodat het niet zomaar overschreven kan worden. Dit vergroot de kans op volledig terughalen, iets wat FileSaver van Norton niet kan.

DataRescue kun je gewoon downloaden als Demo en is prima als Demo te gebruiken, alleen kun je maar 1 file per keer ophalen, ik meen een maand lang. Succes!

Kun je deze programma's ook gebruiken zonder dat je je ze eerst had geinstalleerd staan op het moment dat je je prullebak per ongeluk leegt?

Van DataRecycler weet ik dat niet meer zeker, daar zou je mijn artikeltje voor moeten lezen, maar DataRescue doet dat zeker!! :D