testen samengaan website-safari vanop win of linux machine

mss een ongewone vraag voor een mac-forum

op www.wandelwereld.be staan een aantal java-scripts en css (wat voor beest dat ook mag zijn) die het met safari 1.3 slecht tot niet doen. (probeer bijvoorbeeld maar eens de tochtsuggesties uit te vlooien) Degene die die website beheert wil wel wat prutsen om dat ook voor safari in orde te krijgen maar beschikt niet over een mac (en dus ook niet over safari)

nu is de vraag hoe je dit kan testen op een windows of een linux machine. is het mogelijk safari op de ene of de andere manier onder linux aan de praat te krijgen? heeft iemand mss zin zelf eens een aantal van die scripts te controleren, …

alvast bedankt voor de info

Hmmm...

Werkt het wel in Firefox?
Als het daar ook niet werkt zou je kunnen proberen om werkend te maken met Firefox en dan proberen op Safari…

BTW, was Safari niet gebaseerd op Konquerer (linux) ??
Dat zou dan een optie zijn…

Konqueror gebruikt de [url=http://en.wikipedia.org/wiki/KHTML]KHTML-webkit[/url], die Apple als basis heeft gebruikt voor de Apple WebKit.

Misschien komt dat in de richting?

[edit]
klik voor uitleg over hoe het verband Konquerer-Safari zo’n beetje in elkaar steekt.

inderdaad als het onder konqueror perfect werkt werkt het ook onder safari

Konqueror is inderdaad een goede optie om het te benaderen, alhoewel Konqueror en Safari inmiddels wel redelijk veel van elkaar verschillen. Lang niet alle patches van het Safari-team worden in Konqueror opgenomen, meestal omdat WebKit en KHTML al teveel verschillen op bepaalde punten.

Klinkt als:

als 't werkt op Konq. werkt het ook op Safari

maar

als 't werkt op Safari, moet nog maar gekeken worden of het op Konq. werkt?

zoiets?

Met firefox op de PC krijg ik ook al lekker veel fouten (via developer tools de javascriptconsole laten verschijen bij het optreden van een fout.) De fout die het vaakst voorkomt: [code:1:741504306a]Fout: event is not defined Bronbestand: http://www.wandelwereld.be/jvanmeir/home.nsf/tgsdg?openview&count=1000 Regel: 9[/code:1:741504306a] Het lijkt erop dat het events model IE-only is toegepast, in ieder geval niet standards compliant. Als je meer wilt weten over hoe het wel kan: [url=http://www.quirksmode.org/.]quirksmode[/url]

Voor dat soort site's gebruik ik Opera

http://www.opera.com/

how about dis:

http://www.danvine.com/icapture