Text correcties in het russisch [opgelost]

Ik heb een catalogus gemaakt in het Russisch, maar nu heb ik correcties waar ik helemaal gek van word. Ik heb er namelijk geen idee van waar al die gekke letters zitten.

Een oplossing leek Popchar, maar die werkt helaas niet goed. Tekens die ik selecteer komen als andere tekens in mij text terecht. Hetzelfde probleem heb ik met Letterteken palet. Onderstaande de uitleg van Popchar zelf.

[quote:b8a1ac9046](Adobe Illustrator and InDesign, but also MS Word version before MS Office 2004) do not fully support Unicode. [/quote:b8a1ac9046]

Is er een mogelijkheid om dit simpel op te lossen. Mischien kent iemand een truck om bijvoorbeeld álle lettertekens te plaatsen in een leeg textkader?..

Heb heb al even gezocht in het forum maar kwam (na 2,5 uur surven en experimenteren) niet tot een oplossing

http://www.mikeosx.com/solutions/systems/russify.html Ik kan het niet lezen maar volgens versiontracker is het een "utility to add cyrillic keyboard layout"

Sorry, maar ik begrijp er weinig van. :(

hier heb ik het gevonden http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15033

Misschien heeft het volgende zin? In applescript editor nieuw document maken en de volgende code in plakken: [code:1:aabd116377]set the_string to "" repeat with i from 32 to 255 set the_string to the_string & (ASCII character i) end repeat set the clipboard to the_string return the_string[/code:1:aabd116377]

Het geeft je alle karakters (na op de knop ‘voer uit’ gedrukt te hebben natuurlijk). Die kopieer je uit je resultaat in je tekstkader. Dupliceer dat kader en zet de tekens daarin in een cyrillissch schrift. Het blijft een omweg, maar misschien toch handig.

[quote:5a2ca357da="wjgmspeedy"]hier heb ik het gevonden http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15033[/quote:5a2ca357da]

Ik heb het geinstaleerd en geherstart, maar ik kan het écht nergens terug vinden!
Weet je ook hoe het werkt? Ik zie hem ook niet bij mijn regelpanelen.

Nee,kwam dit tegen op versiontracker en dacht dat jij wel kon lezen wat in die link stond. Heb even verder gekeken en het enige wat die installer doet is een bestandje "CyrilliXLite.rsrc" in de map Keyboard Layouts in de Library zetten. Dus als je er weer vanaf wil, hoef je alleen dit bestandje weg te gooien.

Ik ben er uit. De oiplossing zit notabene gewoon standaard in Indesign! Popchar lijkt me daarmee overbodig in indesign. Onder het menu "window/types and tables/glyphs"

Je krijgt dan een overzicht van alle tekens in het active font, precies wat ik zocht dus!

(overigens deze tip kreeg ik van Popchar! Da’s wat ik noem behulpzaam!) :wink: [/list]