text editor

Ik zoek een goeie texteditor voor het editten van html, php, etc. Ik gebruik nu de standaatd TextEdit, wat op zich goed werkt, alleen mis ik hier linenumbers. Wat ook handig is (maar niet noodzakelijk) is als er standaard kleuren gebruikt worden. De texteditor in dreamweaver heeft dit bijvoorbeeld.

Weet iemand een fijne bij voorkeur gratis, texteditor voor het editten van php, html, etc

textmate,

niet gratis, maar absoluut 100% zeker weten de beste editor die er is!

http://www.barebones.com/

bbedit is super compleet, maar niet gratis … text wrangler is de light versie en wel gratis

Ik heb al met tig editors geëxperimenteerd, maar blijf telkens bij BBEdit uitkomen. Ik gebruik 'm al meer dan 6 jaar, en het is de beste editor die je kan vinden. BBEdit werd al vaak genoeg een reden op zich genoemd om te switchen naar Mac, en daar zit flink wat waarheid in.

[url=http://www.codingmonkeys.de/subethaedit/]SubEthaEdit[/url] is er ook nog :D (gratis voor niet commercieel gebruik)

wél gratis. Voor wat ik maar moet doen, volstaat hij wel: [url=http://smultron.sourceforge.net//]Smultron[/url] Ik vind het vooral handig dat je (ik gebruik hem voor html) dat je op :apple: + u kan drukken en dat je dan een voorbeeld krijgt van je werk. Ik ben nog maar een beginner en die optie vind ik super!

SubEthaEdit is ook wel handig, maar ik lijk maar niet meerdere bestanden in een venster (om het eens plat te beschrijven) te kunnen openen. Het is gewoon niet handig om meerdere vensters te hebben.

je kan natuurlijk ook xcode proberen, deze kan ook html en php in kleurtje laten zien.