Third-party apps will drive people away from iOS

Een interessant [url=http://gizmodo.com/5970972/how-third+party-apps-are-taking-over-ios]artikel[/url] dat goed uitlegt waarom de bijna stilstand van iOS gecombineerd met de extreme geslotenheid van Apple best eens kan leiden tot een vlucht naar Android. Kan, want hopelijk is er iemand in Cupertino wakker die iets met die USD 120 miljard op de bank doet, zodat iPhone en iPad werkelijk revolutionair of in ieder geval best-in-class blijven.

De voortekenen stemmen mijn echter niet gerust. Ik zie in iOS 6.x geen enkele belangrijke vooruitgang. Bijvoorbeeld nog steeds dezelfde jaren oude pop-ups. Wel zie ik betere email GMail, maps Google Maps en browser Chrome die niet lekker geïntegreerd kunnen worden. Ziet iemand wel wat ik niet zie aan innovatie de komende tijd?

Ik begrijp je probleem niet helemaal. iOS is het snelste en simpelste (meest gebruiksvriendelijke) OS van onze tijd (zelfs opa's en oma's kunnen er mee overweg). Voor alle taken is een voorziening getroffen en als dat nog niet genoeg voor je is, dan zijn er nog ontelbare apps beschikbaar in de App store.

Ja, Apple is geen Google, en dat is maar goed ook. Apple denkt aan zijn gebruikers en kiest voor verfijning; Google denkt aan zijn ontwikkelaars en gooit ieder jaar het roer compleet om, met als gevolg dat je alles weer opnieuw kunt uitzoeken en met ontelbare opstartproblemen en bugs. Bugs die maanden nodig hebben omgeving word gefixed door de versplinterde achterban (lees: fabrikanten).

Dus ja, Apple maakt geen rigoureuze veranderingen door in zijn software, maar de veranderingen die zij uitvoeren werken tenminste (uitgezonderd de kaarten app, waar ik -kennelijk in tegenstelling tot iedereen- tot dusver nog geen problemen mee heb ondervonden in mijn dagelijks gebruik). Jonathan Ive gaat nu ook de software voor zijn rekening nemen en wat mij betreft zie ik de toekomst van Apple dus met smart tegemoet.

Naast dat Google -door hun missie en verdien model- een soort van corporate malware van zichzelf is, ziet de toekomst van Android er ook niet zo zonnig uit:

http://androidadn.com/2012/12/serious-security-problem-on-samsung-galaxy-s3-galaxy-s2-galaxy-note-2-and-other-devices/

http://securitywatch.pcmag.com/none/299152-top-five-android-malware-types

www.redmondpie.com/android-malware-has-risen-580-percent-in-12-months-23-apps-on-play-store-top-500-list-unsafe-for-users-says-report/

http://www.digitaltrends.com/how-to/the-ultimate-android-malware-guide-what-it-does-where-it-came-from-and-how-to-protect-your-phone-or-tablet/

http://www.huffingtonpost.com/2012/12/11/android-security-feature-_n_2279798.html

etc, etc.

Zoals al eerder uitgelegd Geert, kijk naar de core business van beide bedrijven. Dan weet je ook waarom de Nexus geen succes zal gaan worden.

Jammer genoeg gebruik ik voor mijn werk een HTR met Android, en zolang alles zo traag blijft werken, en je overal drie keer op moet klikken, zie ik geen gevaar voor IOS.

[quote=GeertGB url=http://www.onemorething.nl/community/topic/third-party-apps-will-drive-people-away-from-ios#post-2504678 time=1356528895]Een interessant [url=http://gizmodo.com/5970972/how-third+party-apps-are-taking-over-ios]artikel[/url] dat goed uitlegt waarom de bijna stilstand van iOS gecombineerd met de extreme geslotenheid van Apple best eens kan leiden tot een vlucht naar Android. Kan, want hopelijk is er iemand in Cupertino wakker die iets met die USD 120 miljard op de bank doet, zodat iPhone en iPad werkelijk revolutionair of in ieder geval best-in-class blijven.

De voortekenen stemmen mijn echter niet gerust. Ik zie in iOS 6.x geen enkele belangrijke vooruitgang. Bijvoorbeeld nog steeds dezelfde jaren oude pop-ups. Wel zie ik betere email GMail, maps Google Maps en browser Chrome die niet lekker geïntegreerd kunnen worden. Ziet iemand wel wat ik niet zie aan innovatie de komende tijd?[/quote]

Een artikel geschreven door wie?
Zie daar de waarde van het artikel.

Het feit dat de autoriteit van de schrijver hoogst twijfelachtig is, geeft mij de indruk dat het artikel dat ook is.