Tiger DVD naar CD of HD?

Ik heb een slot loading iMac zonder DVD speler en de Tiger DVD. Om te installeren kan ik de DVD op mijn risico naar Ierland sturen, 18 euro dokken en volgende week een set CD's op het postkantoor gaan ophalen. Ik wordt niet blij van deze 'service' van Apple naar zijn DVD-loze gebruikers, maar OK.

Mijn vraag is echter of ik niet op een andere Mac de DVD kan lezen en de installatiefiles op mijn externe HD kopieren en vanaf daar weer op mijn iMac installeren? Dat zou een boel gedoe schelen. Of kan het OS alleen vanaf de originele media worden geinstalleerd?

Weet iemand dit?

Dat is al 's eerder uitgebreid hier besproken en nee, dat gaat niet...

Daar was ik al bang voor (twee keer...)

Ik had al een aantal pagina’s doorgekeken of ik iets kon vinden, maar ik raak steeds afgeleid door andere interessante threads dus dat schiet niet zo op…

bedankt in ieder geval.

Ik weet niet of dit ook met een Tiger-DVD kan, maar wie weet:

http://macwereld.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=271&Itemid=1

Heb je een ipod? Ik heb van de Tiger DVD een diskimage op mijn ipod gezet en vanaf mijn ipod vervolgens Tiger geïnstalleerd. Ging in één keer helemaal goed. Zie: http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-122236.html

Als je iMac firewire heeft kan het met appeltje-T vanaf een andere mac. Als het een usb iMac is kun je het beste de harde schijf eruit halen en Tiger op een andere mac met DVD op deze schijf installeren,en weer terug zetten.

Er schijnt ook een truc met een usb harddisk te zijn,maar die begrijp ik niet helemaal.

http://www.macfreak.nl/cgi-bin/forums/topic.cgi?forum=3&topic=9049&start=0

Ik ben nu het volgende aan het proberen.

Tiger geinstalleerd op aparte partitie op mijn G4
Dit syteem met Carbon copy cloner naar een usb harddisk.

Dan iMac opstarten vanaf Panther installatie CD → Schijfhulpprogramma–>herstellen,dan als bron usbdisk,en als doel de eerste 8GB van mijn i Mac.

Ben benieuwd…

[quote:7ee83940a3="zeeger"]Heb je een ipod? Ik heb van de Tiger DVD een diskimage op mijn ipod gezet en vanaf mijn ipod vervolgens Tiger geïnstalleerd. Ging in één keer helemaal goed. Zie: http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-122236.html[/quote:7ee83940a3]

Zo heb ik het ook gedaan, werkt vlekkeloos en snel! Succes :lol:

De door mij omschreven USB-truuk werkt,dit bericht komt van een non-firewire iMac 333 met Tiger :)

Ik ga komend weekeinde de FireWire truc proberen.

Voor de “disk restore” truc wordt begrijp ik de “destination” disk volledig overschreven, dus zou ik mijn externe FW HD leeg moeten maken en dat lijkt me nogal een klus; bovendien wilde ik die laatste nu juist gebruiken om tijdens de installatie mijn data op te bewaren.