Tiger tip: makkelijk CDRW's branden met Automator

Hi,

één van mijn ergernissen van OS X was dat je bij het branden vanuit de Finder niet even snel een CDRW kan wissen. Na wat gepruts met m’n nieuwe Tiger installatie en Automator ben ik eruit. En ik ben BLIJ! :slight_smile:

Zo doe je het:

  1. Maak een automator taak aan en kies uit de categorie ‘Systeem’ de handeling ‘Brand een schijf’:

[img:89946597b2]http://vrotvrot.com/stuff/cdr1.png[/img:89946597b2]

Check het vakje ‘Wis eerst’. Vouw eventueel ‘opties’ open en zet '‘Toon taak tijdens uitvoering’ aan.

  1. Sla je taak op als plugin voor de Finder. Als je nu het contextmenu voor bestanden of een folder toont zie je in ‘Automator’ je nieuwe script staan:

[img:89946597b2]http://vrotvrot.com/stuff/cdr2.png[/img:89946597b2]

Enjoy!

Bart

lijkt me leuk en gemakkelijke :D

Niels

Die wallpaper.. :o :o :o

Zou je die even online willen zetten als die nog niet online staat?

[quote:3caf281f43="Napsju"]Die wallpaper.. :o :o :o

Zou je die even online willen zetten als die nog niet online staat?[/quote:3caf281f43]

Ik zou wel willen, maar hij is door een vriend van me gemaakt en het kan zijn dat het commercieel werk is. Ik check het wel even en laat het weten als het ok is :slight_smile:

Bart

haha het is wel een relax programma dat automator maar voor het branden van dvd's kun je toch ook gewoon toast gebruiken ???

[quote:15396b2f58="MacThijn"]haha het is wel een relax programma dat automator maar voor het branden van dvd's kun je toch ook gewoon toast gebruiken ???[/quote:15396b2f58]

Tuurlijk. Moet je het alleen wel even kopen :wink: Voorheen gebruikte ik Firestarter, een gratis CD/DVD brandertje. Werkte prima, maar ik vind het nogal veel gedoe om telkens een programma op te starten alleen om een filmpje op cd te zetten.

Bart

Thanks! Was zelf ook al bezig om dit uit te vogelen. Toast kan om onverklaarbare redenen geen dvd/cd's meer wissen en via schijfhulpprogramma is het zo omslachtig