Tiger tweetalig

Ik heb een vraag mbt tweetalig gebruik van mijn imac G5. Is het mogenlijk om naast Nederlands ook Japans te gebruiken? Dus dat je switch van een Nederlands systeem naar een Japans systeem. Ik weet dat het mogenlijk was op 9, je moest toen de computer herstarten, heel onhandig allemaal. Ik hoop dat het nu makkelijker is.

Bedankt alvast!

wil je het voor 1 gebruiker of voor meerdere gebruikers?

en ja het is makkelijker. :slight_smile:

Je kan je taal naar keuze instellen per aangemaakt gebruikersaccount. Wil je slechts één account gebruiken dan wissel je via "Systeemvoorkeuren > "Landinstellingen". Sleep je voorkeurstaal geheel naar boven. Uitloggen en opnieuw inloggen, voilà

[img:befd09180d]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=8000[/img:befd09180d]
[img:befd09180d]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=8001[/img:befd09180d]

Je kan ook met 1 gebruiker, terwijl je bezig bent, overschakelen naar een andere taal. Elke applicatie die je daarna opstart, is in de nieuwe taal.

Na het instellen van een andere taal zul je iedere applicatie moeten herstarten en sommige delen van het systeem zullen niet veranderen totdat je opnieuw inlogt of herstart.

En als ik twee gebruikers heb. De één wil na het inloggen Nederlands zien, en de ander Engels. (of elke andere combinatie van talen)

[quote:689f73daf9="klaasb"]En als ik twee gebruikers heb. De één wil na het inloggen Nederlands zien, en de ander Engels. (of elke andere combinatie van talen)[/quote:689f73daf9]

Elke gebruiker stelt zijn/haar eigen taal in bij systeemvoorkeuren.

Jan

Hey, geweldig, iedereen, met name Leander, harstikke bedankt voor jullie tips. Mijn vriendin is een gelukkig mens :D