TigerLaunch alternatief?

Kent er iemand een alternatief voor TigerLaunch (waarmee je snel een programma kan starten via de menubalk in de finder) dat al universal is? Ik vind de rosetta-vertraging namelijk erg irritant voor dit kleine app'je.

Misschien is Butler iets voor je. Het is universal en naar keuze vrij uitgebreid of juist heel sober. http://www.petermaurer.de/nasi.php?thema=butler&sprache=deutsch&kopf=labor

of [url=http://www.dashboardwidgets.com/showcase/details.php?wid=1550]DashDock[/url] ... dan maak je ook nog is nuttig gebruik van dashboard ;)

LAUNCHBAR, een fantastich programma!, ik heb er echt ontzettend veel lol van!

http://www.obdev.at/products/launchbar/index.html

Wat is precies het verschil met Spotlight?

Als ik bij mij command-spacebar intoets krijg ik spotlight rechtsbovenin en als ik dan de (gedeeltelijke) naam van een programma intip…

of [url=http://quicksilver.blacktree.com]quicksilver[/url] Het grootste voordeel is dat het gratis is :D

Maar Quicksilver is t.o.v Launchbar helaas ongelooflijk traag.

Een andere, wat onbekender optie, is eventueel: Piquant Menu Ook prima als aanvulling op andere programma’s

[quote:363040533c="macsterdam"]Maar Quicksilver is t.o.v Launchbar helaas ongelooflijk traag.[/quote:363040533c]

Traag met wat? :?

De zoek/vindt engine van Launchbar is echt vele malen sneller dan die van Quicksilver. Zeker de laatste versie van Launchbar laat QS op dat gebied ver achter zich. De ontwikkelaar van QS weet dat op dat gebied QS nog geoptimaliseerd moet worden maar vindt het geen prioriteit - valt ook terug te vinden in het forum daar. Om reden van snelheid ben in na tijden weer terug geswitched naar Launchbar. Ik blijf QS wel volgen.

Hee dat Piquant is grappig en snel. Ik heb ook even het hooggeprezen Launchbar geprobeerd maar dat is traag en de handigheid daarvan ontgaat mij enigzins.

Wat is er mis met het dock?

niets, het dock is prima. Maar het dock kan niet wat Launchbar, Quicksilver en PiquantMenu kunnen. Alle drie vullen het dock en de finder prima aan!

bedoel je niet ctrl space voor spotlight? als ik command space doe in de finder wisselt ie de landinstellingen (NL vlagetje rechtsboven wordt USA, en weer terug)

[quote:65aad409d1=“rvanloosen”]Wat is precies het verschil met Spotlight?

Als ik bij mij command-spacebar intoets krijg ik spotlight rechtsbovenin en als ik dan de (gedeeltelijke) naam van een programma intip…[/quote:65aad409d1]

Ik ben al een tijdje erg weg van [url=http://www.dragthing.com/]DragThing[/url]. Niet gratis maar het geld dubbel en dwars waard. Bovendien is de programmeur er altijd erg snel bij als het gaat om een nieuw OS of zo. Een tijd geleden had hij al een intel-versie van zijn mooie programma...

[quote:61dfb87d0b="iRik"]of [url=http://www.dashboardwidgets.com/showcase/details.php?wid=1550]DashDock[/url] ... dan maak je ook nog is nuttig gebruik van dashboard ;)[/quote:61dfb87d0b] bedankt voor deze tip, dit is echt de widget waar ik op zat te wachten

ideaal, programmas die ik niet heel vaak gebruik, maar wel snel wil kunnen starten gooi ik nu in deze widget dock :smiley:

En gister is er ook nog is deze [url=http://www.dashboardwidgets.com/showcase/details.php?wid=1556]Programma launcher widget[/url] bijgekomen!