Tijd in Leopard loopt een uur voor

Hallo iedereen.

Ik heb een eigenaardig probleem.
Als ik mijn Macbook opzet staat het uur nooit meteen correct.
Meestal geeft OS X Leopard een uur weer dat 1 of 2 uur later is…
Na enige tijd herstelt het zich meestal vanzelf.

Iemand enig idee hoe ik met die probleem komaf kan maken?

Heb je al gekeken in de Systeemvoorkueren - Landinstellingen - Notatie?

Probleem doet zich vaak voor als je via Bootcamp Windows hebt gedraait. Het openen van preferencepane datum & tijd corrigeert de tijd dan weer.

[quote:3af7c7cd2c="Chantal C."]Probleem doet zich vaak voor als je via Bootcamp Windows hebt gedraait. Het openen van preferencepane datum & tijd corrigeert de tijd dan weer.[/quote:3af7c7cd2c]

Bedankt en inderdaad, ik heb Windows er via bootcamp opstaan.
Er is nog geen update/oplossing om deze bug te verhelpen?

Als je alle laatste updates hebt van Leopard en het probleem doet zich nog voor, lijkt het mij dat er geen bugfix is. Of is mijn redenatie nou zo raar?

[quote:22b9895741="campzzz"]Bedankt en inderdaad, ik heb Windows er via bootcamp opstaan. Er is nog geen update/oplossing om deze bug te verhelpen?[/quote:22b9895741] Ik denk dat het zich vanzelf oplost als je WIndows zover krijgt om van de systeemtijd af te blijven. Ik vermoed namelijk dat Windows de klok gelijkzet, maar op een andere manier dan OS X, waardoor de systeemtijd niet meer klopt zodra je niet meer onder Windows werkt.

First, boot into your Boot Camp partition. Open up Notepad and copy and paste the following:

@echo off
net time /setsntp:tick.usno.navy.mil
net stop w32time
net start w32time

Save this as a .bat (batch) file. Now find your saved batch file and drag it into your “Startup” folder in your Start menu. Now every time you start up Windows, it will fix the time offset automatically.