Tijd om te mixen...

Ik wil in de zomervakantie weer wat in elkaar mixen, net als vorig jaar. Het is dus NIET de bedoeling om live te mixen. Ik wil namelijk een mini-megamix (wat een term) in elkaar zetten, dus allemaal los opgenomen eigen stukken mix zie ik niet zo zitten. Het programma moet kunnen pitchen, faden, knippen plakken... zolang ik maar de volledige controle heb over de muziek. Weet iemand waar ik naar zoek, of wat ik echt een keer eens zou moeten proberen?

Traktor DJ Studio 2, werk techt geweldig. Echter is het niet te vergelijken met het reallife werk, gekut met die muis vind ik maar niets. Maar zeker de moeite waard!

Verder is er genoeg op versiontracker te vinden!

Traktor werkt niet echt met knippen en plakken, maar je kan je (live) handelingen opnemen en als het resultaat je niet aanstaat kan je nog makkelijk achteraf bijschaven...

[quote:e2d016c35c="aaike"]Traktor werkt niet echt met knippen en plakken, maar je kan je (live) handelingen opnemen en als het resultaat je niet aanstaat kan je nog makkelijk achteraf bijschaven...[/quote:e2d016c35c] Niet flexibel genoeg in mijn optiek.

Op de computer een mix van 1 uur met 20 nummers in elkaar draaien is fake, net als een dj die niet live mixt.

(ik vind een dj die om de 7 minuten een andere plaat erop legt ook nep, er zijn ook programma’s die dit kunnen :))

Het ziet er naar uit dat ik toch maar weer naar hetzelfde pakketje terug moet. Of erger; ik ga lekker zoeken naar pc software die mijn wensen kan vervullen.

Anyone?

ableton live.

http://www.ableton.com/

Ableton Live.

k :)

update…

het kan veel, maar eeh… moet echt nog wennen. Dit is het denk ik ook niet, ik wil met bestaande nummers werken. Mss toch, maar dat zal moeten blijken.

Volgens mij kan je in Live hele nummers importeren. Dat zijn ook gewoon audiobestanden, dus in theorie moet dat lukken, alleen zal het niet snel gaan. Ik ga het eens proberen, leuk idee eigenlijk.

Live kan veel, heel veel. Daarom is de leercurve nogal groot. Check [url=http://www.ableton.de/index.php?main=tutorials&sub=tips0404]deze[/url] handleiding om te mixen eens.

[quote:e38a687f74="mikanik"]Live kan veel, heel veel. Daarom is de leercurve nogal groot. Check [url=http://www.ableton.de/index.php?main=tutorials&sub=tips0404]deze[/url] handleiding om te mixen eens.[/quote:e38a687f74]

Ziet er goed uit, het proberen waard

Doe het dan toch gewoon in cubase ofzo...

elke mix die met de computer is gemaakt is fake en ghey!!

[quote:e47fc91ab4="spac-e-jay"] elke mix die met de computer is gemaakt is fake en ghey!![/quote:e47fc91ab4]

Misschien, maar sowiso niet de mixen met zelfgemaakte sporen etc ;).

Live wil nog niet echt vlotten… Misschien tijd om cool edit te proberen; en natuurlijk cubase eens te proberen.

Als Ableton Live teveel is, moet je de gratis Delta versie proberen. Van de uitgebreide versie is net versie 4.0 uit.

Ik gebruik om beetje te kloten wel eens [url=http://www.macupdate.com/info.php/id/11234]DJ-1800[/url].

De interface lijkt een beetje gejat van Windoze BPM studio.
Net als de functies overigens :stuck_out_tongue:

Ondanks ik helemaal weg ben van muziekbewerking vind ik dat een echte mix nog gewoon met gevoel wordt gemaakt, ik neem ze altijd op met een line in en een mic in de zaal zodat je ook nog eens de mensen hoort als ze uit hun dak gaan.

Maar ik heb ook wat “megamiksjes” gemaakt ook een paar die vorig jaar zijn uitgezonden op 3fm en daar had ik cubase voor gebruikt. Dan draait het meer op fantasie dan op kennis want het is echt makkelijk.

Heeft iemand ervaring met het samplen van geluiden met een usb keyboard? Kan dit al met garageband? Het is voor live gebruik…

gr Daniel

Mac Jingle Player = gratis ik moet er nog veel aan doen maar misschien werkt het om een mixje te maken.

http://homepage.mac.com/okkibokki/Menu4.html