Time Capsule als uitbreiding van SSD

Dag allemaal,

Sinds gisteren ben ik in het bezit van de nieuwe Macbook Pro. In de Apple winkel het volgende probleem voorgelegd: Mijn oude Macbook Pro heeft 500GB geheugen en wordt voor een heel groot deel door foto’s gebruikt (rond de 200 GB). Nu heeft de nieuwe Pro een standaard opslag van 250GB en ik kon ook voor het 500GB model kiezen, maar dat werd me wat duur en die 500GB is eigenlijk ook wat aan de kleine kant voor mij.

In de Apple winkel kreeg ik de tip om er een Time Capsule bij te kopen, omdat als ik een Time Capsule i.c.m. deze nieuwe Macbook gebruik, dan staan de foto’s op de laptop in een mini bestand en op de Time Capsule. De Time Capsule maakt de foto’s automatisch bij thuiskomen op mijn Macbook dus kleiner en als ik een foto wil openen, dan wordt dit via Time Capsule geladen. Hierdoor bespaar ik ruimte.

Nu staat de Time Capsule klaar om te openen, maar hoe installeer ik dit met de manier waarop ik het hierboven omschrijf?

Heeft iemand een idee?

Ik kijk uit naar jullie reacties & hoop dat ik begrepen word,

Groeten,
Erik

Time Machine/Capsule is bedoeld om backups te maken/beheren.

Bedoelden ze niet de iCloud Fotobibliotheek optie?

https://support.apple.com/nl-nl/HT204264

Dat lijkt mij ook: dit is een optie voor iCloud. En dan de ‘Optimaliseer opslag’ optie die in dat Apple Support artikel genoemd wordt.

En denk eraan: als je die TC gebruikt voor de backup, en de basis-opslag van de foto’s, heb je dus geen backup van die foto’s.

Of ga voor een Nas; https://tweakers.net/categorie/685/netwerkopslag/producten/

Inderdaad ook een oplossing.

https://www.synology.com/nl-nl/dsm/6.0/packages/PhotoStation

Je kunt zelf in je browser een demo van Photo Station 6 uitproberen:
https://www.synology.com/nl-nl/dsm/live_demo