Time capsule kopen?

Goedenavond,

Voor het maken van een back up gebruikte ik altijd een externe harde schijf maar vind het gebruik hiervan niet echt eenvoudig. Is het gebruik van een Time Capsule eenvoudiger? Klopt het dat als je het eenmaal goed instelt dat het dan automatisch iedere keer vanzelf een back up maakt?

Alvast bedankt!
Gilles

dat klopt.
1x per uur.

Dus als ik bijvoorbeeld een nieuw fotoalbum importeer in iPhoto, komt deze automatisch ook op de TC?

Bedenk je wel dat wanneer je huis affikt, je nog steeds niks hebt. Een back-up bewaar je buiten de deur. Maar zolang het niet affikt heb je er een redelijk back-up apparaat voor.

Bedenk ook dat als er een elektromagnetische puls over je woonplaats komt, je back-up ook buiten je huis niet veilig is.

Een andere optie wat je kunt doen, is gewoon een USB externe HD van bijvoorbeeld 1TB kopen, en Time Machine hier je backups op weg laten schrijven.
Werkt net zo goed en is heel makkelijk Time Machine te gebruiken, en is veel goedkoper.
Als het je puur om een goede en betrouwbare back-up gaat, en een Time Capsule en hele dure, (maar we goede) oplossing.

Hihihi…

Om over de gevolgen van een kernramp nog maar te zwijgen… :wink:

@Maverick9898 Bedenk ook wanneer we in een thermonucleaire oorlog belanden en tegelijkertijd te maken hebben met inslagen van talloze asteroïden, we waarschijnlijk beter af zijn met een back-up ver buiten onze dampkring.

Kun je Time Machine eigenlijk 2 backups laten maken, en dat je dan bijvoorbeeld om de week een van de 2 schijven op kantoor/bij pa of ma omwisselt.

Jongens jullie slaan door.

Maar even antwoord op je vraag: NEE

Het antwoord op die vraag is wel degelijk JA.
Om de week een andere TimeMachine schijf gebruiken is een methode die vaker wordt gebruikt.
Alleen is het een beetje vervelend als je een keer wat wilt terugzetten, wat dat kan dus ook op die andere TimeMachine schijf staan.
Maar dat geldt voor elk backup medium dat je elders bewaart.