time capsule of router?

Ik heb binnenkort thuis een een nieuw glasvezelnetwerk en een nieuwe modem en wil mijn draadloze netwerk dus ook aanpassen en o.a. v.v. een Nas voor mijn films en muziek. Adviseren jullie een time capsule (voldoende snel / steady etc.) als draadloos netwerk welke ik tevens als nas kan gebruiken, of is het beter een goede router te kopen en hier een nas op aan te sluiten (samen duurder)? Ik heb zelf een voorkeur voor de time capsule, heb voor de rest alleen maar Apple hardware, en weet dan dat alles (meestal) gestroomlijnd zal werken. Ik weet alleen niet of de router en het bereik van de time capsule voldoende is.

De time capsule gaat zo te horen precies doen wat jij wil. Het bereik is prima. Gewoon doen dus.

Geen Time Capsule. Die gaan allemaal kapot door een constructiefout in de voeding. Die van mij is zopas ook na drie jaar overleden.

[img]http://i1-news.softpedia-static.com/images/news2/Dead-Time-Capsule-Owners-Encouraged-to-Mourn-on-Memorial-Register-2.jpg[/img]

De Apple time capsule is een hele goede router, zo niet de beste.
Ik zou altijd voor de Apple kiezen. Zo kan je het netwerk heel eenvoudig beheren met een app op je iPhone/iPad.

Het zend een heel sterk signaal uit, maar het bereik thuis wordt bepaald door de woning zelf. Dikke wanden, staal, dubbel glas houden veel signaal tegen, welke router je ook kiest. Een express kan het netwerk dan verlengen.
Heb je een bekabelde iMac, dan kan je deze ook als wifi-router instellen. Je krijgt dan wel een 2e netwerk.

Je kan het als NAS gebruiken, maar daar ook -later- een NAS aanhangen. Werk je veel met iTunes, let er dan op dat de NAS dit naadloos ondersteund. Zo weet ik dat Qnap perfect met iTunes werkt. Je kan je hele bibliotheek op de Qnap plaatsen en in iTunes lijkt het alsof het op je eigen harde schijf staat. Dat is dus handig bij het streamen.
Neem je de 2T versie van TC, dan heb je de eerste €200 al voor je NAS. (De schijven van Apple TC zijn duur omdat zij van server-kwaliteit zijn).
Een NAS met dubbele schijf heeft als voordeel dat wannneer je met de juiste RAID werkt, al je data veilig is mocht een harde schijf crashen. Ook kan je makkelijker upgraden naar een grotere harde schijf wanneer deze vol raakt.

Lijkt me dus een no-brainer.

Succes

Time capsule is een goeie keuze als draadloze router voor jouw doel. Stabiel en voldoende bereik. Ik gebruik m'n timecapsule echter alleen als back-up voor m'n mac: er zit maar één hd in, als die crasht ben je alle foto's en films kwijt. In jouw geval zou ik kiezen voor een airport of een airport extreme en een nas van qnap of synology met 2 hd in raid 1. Kies wel voldoende grote hd.

[quote=Yaris url=http://www.onemorething.nl/community/topic/time-capsule-of-router#post-2506634 time=1356868848]Geen Time Capsule. Die gaan allemaal kapot door een constructiefout in de voeding. Die van mij is zopas ook na drie jaar overleden.

[/quote]
Dit was voornamelijk met de 1e generatie TC. Latere generaties hebben ze verbeterd.

Ik zou kijken naar wat belangrijk voor je is. De TC is qua NAS performance niet zo denderend snel. Dus als performance een must is, ga dan voor losse NAS unit.

[quote=Owentje url=http://www.onemorething.nl/community/topic/time-capsule-of-router#post-2506664 time=1356871510] De TC is qua NAS performance niet zo denderend snel. Dus als performance een must is, ga dan voor losse NAS unit.[/quote]
+1. De schijf in de Time Capsule is leuk voor het maken van Time Machine backups.
Als je op zoek bent naar snelle netwerkopslag (NAS) zul je daarvoor inderdaad meer moeten betalen.
Bedenk ook dat je met een NAS nog allerlei extra's in huis haalt.

Ik zou voor de Airport extreme gaan. Goedkoper en op je mas draai je dan je TM kopie. TC heeft trouwens inderdaad last van vroegtijdig defect gaan. Internet staat er vol mee.

Kies in ieder geval geen router van een andere fabrikant. Ik heb er verschillende gehad en alleen de AE werkt fijnloos met al mijn Apple apparaten. Heel fijn om geen verbindingsproblemen met de Atv meer te hebben.

Je kan natuurlijk ook de Airport express nemen. Is goedkoper en ook gigabit.

een nas heeft idd veel leuke extra's: ik gebruik die als webserver, ftp server, dlna-media server en kan m'n bestanden overal waar een internetverbinding is, bekijken. maar niet iedereen heeft die extra's nodig

[quote=jconen url=http://www.onemorething.nl/community/topic/time-capsule-of-router#post-2506618 time=1356867708] of is het beter een [b]goede router[/b] te kopen en hier een nas op aan te sluiten (samen duurder)? [/quote]
Staar je niet teveel blind op kastjes met een appeltje er op. Er zijn [url=http://www.smallnetbuilder.com/lanwan/router-charts/view]vele routers[/url] die én beter én goedkoper zijn dan de routers van Apple (AirPort Extreme, Time Capsule). En in tegenstelling wat door sommigen in dit topic beweerd wordt, vrijwel alle goede routers werken perfect samen met Apple hardware.

[quote=eugy url=http://www.onemorething.nl/community/topic/time-capsule-of-router#post-2506692 time=1356873683]
Je kan natuurlijk ook de Airport express nemen. Is goedkoper en ook gigabit.[/quote]

Airport express zou ik niet nemen icm je Glasvezelverbinding, de WAN poort is nog steeds 100 Mb/s (nu weet ik niet hoe snel je glasvezelverbinding gaat worden).