Time Capsule: reservekopieschijf kan niet worden aangemaakt

Hee!

Eerst backupte ik mijn gegevens altijd op een usb schijf, nu hebben we een Time Capsule en wil ik ze daar op hebben maar op de één of andere manier lukt het maar niet. Ik krijg steeds deze melding:

[img:048d8ab995]http://forum.onemorething.nl/album_pic.php?pic_id=24261[/img:048d8ab995]

Maar wat kan ik hier nou aan doen?

Greetz. iPJ!

Neus eens in [url=http://support.apple.com/kb/HT3275?viewlocale=nl_NL]Time Machine: oplossingen voor problemen bij het maken van een reservekopie[/url].

Daar zeggen ze dat ik die bundel naar het Schijfhulpprogramma moet slepen, alleen de 1e backup is nog niet eens gemaakt of sterker nog, nog niet eens begonnen. Dus ik heb nu helemaal nog geen bundel.

EDIT: Mijn echte probleem staat er niet eens tussen.

Iemand een idee? :?

Zet je systeemtaal eens in het Engels. Is de foutmelding dan "Backup disk image could not be created"?

Zie dan de oplossing in http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=9343179

Begrijp niet helemaal wat er staat.. :|

[i:128c8d66ed]You need to set your computer's local network name before backing up in order for time capsule to recognize your computer. To do this go to:

System Preferences → Sharing

And at the top of the sharing pane should be a text box. If that box is empty, that’s your problem. Give your mac a name like “devonsmac” and the backup will start without a hitch.[/i:128c8d66ed]

Je Time Capsule herkent je computer niet. Daarom moet je hem een naam geven. Ga naar Systeemvoorkeuren > Delen en zet een naam in het veld “Computernaam”.

Bedankt, het werkt! :D

Nu is de 1e kopie klaar, maar in het schermpje waar in stond hoeveel gig hij aan het backuppen was en hoe lang het duurde staat nu weer voorbereiden, en als je op het TM logotje rechts bovenin klinkt staat er: Reservekopie maken: 0 kb van 0 kb. Wat nu?

Gebruik je toevallig het programma Ejector?

Nee ik zou niet weten wat het is.

EDIT: Hee verrek ik heb het wel op me Mac staan! dus eigenlijk moet die ‘nee’ een ‘ja’ zijn.

Aha! :D

Gooi het er dan maar snel af. Dat is de oorzaak van die spookbackup.

Okej, dit probleem is nu wel opgelost denk ik maaaar.. Steeds als hij nu staat er op me bureaublad steeds dit logotje van de backup schijf: [img:10e6da6dc3]http://forum.onemorething.nl/album_pic.php?pic_id=24303[/img:10e6da6dc3]

Hoe krijg ik dit weg zonder dat de schijf en de backups weggaan?
En, ook steeds als er een backup word gemaakt komt dit schermpje tevoorschijn:
[img:10e6da6dc3]http://forum.onemorething.nl/album_pic.php?pic_id=24304[/img:10e6da6dc3]

Ook best irritant, wat te doen met deze problemen? :?

Icoontje: Finder > Voorkeuren > Algemeen > vinkje weg bij "Toon harde schijven op bureaublad".

Schermpje: klik op het oranje bolletje.

Oke dit is wel goed zo, maar nu krijg ik weer het geval dat hij steeds gaat voorbereiden en ik heb dat programma al verwijderd en ook de prullenmand geleegd. Ik had overgenst nooit last van deze problemen met het backuppen voordat ik een Time Capsule had. Dus ben er nu eigenlijk niet zo op voorruit gegaan.. :?

Laat Spotlight niet in je Time Capsule zoeken: Systeemvoorkeuren > Spotlight > Privacy en zet daar je Time Capsule schijf in.

Ja dat had ik gisteravond zelf nog even geprobeerd en vannacht heb ik hem aan laten staan van wegens het downloaden en het is tot nu toe goed! :)

[quote:12e909a77e="Yaris"][i:12e909a77e]You need to set your computer's local network name before backing up in order for time capsule to recognize your computer. To do this go to:

System Preferences → Sharing

And at the top of the sharing pane should be a text box. If that box is empty, that’s your problem. Give your mac a name like “devonsmac” and the backup will start without a hitch.[/i:12e909a77e]

Je Time Capsule herkent je computer niet. Daarom moet je hem een naam geven. Ga naar Systeemvoorkeuren > Delen en zet een naam in het veld “Computernaam”.[/quote:12e909a77e]

Yaris, You’re the man! Duizend keer bedankt! Ik heb honderden pagina’s met support over Time Machine en Time Capsule gelezen, tientallen oplossingen uitgeprobeerd en de oplossing bleek in een zeer klein hoekje te zitten. Jij hebt gewoon met een zaklamp in dat donker hoekje geschenen en nu kan ik plots wél backups maken.

Blijkbaar is die deel-instelling iets wat niét meegenomen wordt bij een migratie, want dat was de reden waarom het in mijn geval niet werkte.

Nogmaals super bedankt! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Hey, ook van mijn kant: bedankt voor de tip. Gisteren een TC gekocht en het lukte maar niet om een back-up te maken tot ik deze post las. Merci!