Time Machine / 1 imac / 2 users

Hey,

Ik ga een imac backuppen met Time machine, dus één toestel met 2 gebruikers.

Voor “time machine” heb ik een afzonderlijke account aangemaakt op een nas. “time backup user”

Moet ik voor beide users op de imac, een afzonderlijke “time machine” user / account aanmaken, of gebruik ik dezelfde Time-backup-user voor de 2 imac-user-accounts ?

TM neemt alles van de HD mee, behalve wat je zelf hebt uitgesloten in de TM voorkeuren Opties (en wat .traches en caches).
Dus alle gebruikers op de iMac gaan mee over, net als het hele OS.

ok, maar moet ik TM dan op beide accounts instellen of slechts één ?

opgelost, maar slechts één account dus nodig voor TM, 2e account neemt de settings gelijk over :slight_smile:

Ja, het is gewoon een systeem-wijde instelling, net als Netwerk, Beveiliging en noem maar op.