Time Machine geeft aan dat schijf vol is, maar er staat maar 1 backup op

Enkele maanden geleden moest er een nieuwe backup gemaakt worden op de Time Capsule met TM. Dat is gebeurd en toen kon er steeds geen backup gemaakt worden, want er zou te weinig ruimte zijn. Ik ben toen allerlei bestanden gaan uitsluiten van de backup en heb verschillende onderdelen van die ene backup gewist, maar zonder resultaat. Nu probeer ik die ene backup maar te verwijderen in de hoop dat het dan wel lukt. Dit duurt echter al de hele dag en bovendien, wie zegt mij dat ik na verwijderen en weer 1 backup niet met hetzelfde probleem kom te zitten?

Ik gebruik een 1 TB time capsule en een 1 TB Mac OSX 10.11.6 en met al die uitgesloten bestanden en een nog niet volle Mac (127,13 GB vrij) moet het toch gewoon kunnen??

als je er alleen maar een backup op de TM staat, dan kun je de schijf veel sneller wissen met Airport Configuratieprogramma.

[quote=Industriousiris url=https://www.onemorething.nl/community/topic/time-machine-geeft-aan-dat-schijf-vol-is-maar-er-staat-maar-1-backup-op/ time=1503063803]Nu probeer ik die ene backup maar te verwijderen in de hoop dat het dan wel lukt. Dit duurt echter al de hele dag en bovendien, wie zegt mij dat ik na verwijderen en weer 1 backup niet met hetzelfde probleem kom te zitten?

[/quote]
Als je toch helemaal opnieuw met je backups wilt beginnen, misschien beter om dan eerst de TC te wissen.

https://www.askdavetaylor.com/how_to_reformat_reset_an_apple_time_capsule/

EDIT: Fred was 2 minuten eerder. :slight_smile:

maar een TM met een schijf van 1 TB, waarop een schijf van 1 TB, die redelijk vol is, gebackupped moet worden, gaat niet lang goed.
ergens staat een advies dat de backupschijf 3x zo groot moet zijn, als de schijf die gebackupped moet worden.

edit:
draai maar es Etrecheck, dan staat bijna onderaan het rapport een stukje over TimeMachine.
https://etrecheck.com

Enige tijd geleden had ik ook problemen met ruimte op de TC. Via onderstaand topic is het opgelost:

https://www.onemorething.nl/community/topic/opslagruimte-creeren-in-time-machine/

Succes!