Time Machine met LaCie Ethernet disk mini

Beste mensen probeer nu al een paar maanden mijn LaCie Ethernet disk mini aan de praat te krijgen met Time Machine. DE bekende zaken als defaultwaarden aanpassen tbv netwerk share's; het kopieren van hidden files e.d. allemaal geprobeerd.

Kan de LaCIe zichtbaar krijgen binnen Time Machine en ook als target disk selecteren. DE backup loopt ook een kleine 2 minuten, maakt een sharebundle file aan echter eindigt dan vrij snel met een fout (zonder verder code of omchrijfing).

Op mijn LaCie heb ik een system log gevonden die het volgende laat zien n.a.v. bovenbeschreven proces. Zegt mij verder niet zoveel (behalve dan de bad user name??) maar een van jullie wellicht wel?

Is er iemand die mij n.a.v. onderstaande een tip kan geven??

Alvast dank!

	Date       Program          Message
	Mar 30 14:06:45 httpd(pam_unix)[1701]:   bad username []
	Mar 30 14:06:45 httpd(pam_unix)[1702]:   session opened for user admin by (uid=0)
	Mar 30 14:06:45 httpd(pam_unix)[1702]:   session closed for user admin
	Mar 30 14:07:04 httpd(pam_unix)[1745]:   session opened for user admin by (uid=0)
	Mar 30 14:07:04 httpd(pam_unix)[1745]:   session closed for user admin
	Mar 30 14:07:21 httpd(pam_unix)[1788]:   session opened for user admin by (uid=0)
	Mar 30 14:07:21 httpd(pam_unix)[1788]:   session closed for user admin</p>

is hij geformatteerd in het juiste formaat?

Tevens is het natuurlijk wel zo dat dit officieel nog niet ondersteund wordt door apple dus kan het wel buggy zijn.

Dank voorje snelle reactie. Deze vraag hoor ik vaker echter zou ik niet weten hoe ik deze Ethernet disk anders dan via zijn eigen firmware (OS??) anders zou kunnen formateren. Schijf is geformarteerd via het formaat dat de LacIe firmware hanteert.

Via een netwerk maakt het toch niet uit hoe een schijf geformatteerd is? Het schrijven wordt gedaan door de netwerkdrive, niet door OS X zelf.

Indien je een airport extreme hebt, is toch ook mogelijk om de Lacie ethernet disk via USB 2.0 op je AE aan te sluiten? Hij heeft namelijk toch ook een USB 2.0 aansluiting? Dan is het een airdisk, die zijn wel officieel gesupport voor timemachine.

[quote:ebd5920d84="willemvanderveer"]Indien je een airport extreme hebt, is toch ook mogelijk om de Lacie ethernet disk via USB 2.0 op je AE aan te sluiten? Hij heeft namelijk toch ook een USB 2.0 aansluiting? Dan is het een airdisk, die zijn wel officieel gesupport voor timemachine.[/quote:ebd5920d84]

Dat gaat helaas niet op, hoewel aangesloten via USB blijft het een netwerkschijf en communiceert hij nog steeds als zodanig en wordt niet gezien als een USB schijf.

Om nog maar te zwijgen van de bug die het sinds 10.5 niet mogelijk maakt om via deze USB 20 te werken :-(. Men is dit nog steeds bij LaCIe aan het repareren !!!

Wat dat betreft is Lacie zowel als product en qua support een appart verhaal ( en dan hou ik het netjes).

Ha Mark, heel irritant dat het nog steeds niet werkt bij je!

 • bestandssysteem wijzigen kan niet en maakt ook niet uit zoals Sypie zegt;
 • USB geeft inderdaad waarschijnlijk dezelfde problemen wanneer het zou werken (en dat doet het niet);
 • LaCie support is inderdaad bijzonder weinig daadkrachtig (net zoals hun software-makers).

ik neem aan dat je de laatste update hebt geïnstalleerd? Bij mij werkt het dus al de hele tijd wél, maar vraag me af hoeveel ik aan die back-up heb als ik 'm een keer volledig moet restoren (krijg ik de instellingen op de nieuwe computer dan ook goed of krijg ik net zoveel problemen als jij?). Al met al zeer vervelend.

AMVD, ik herken je probleem. Ik heb iets dergelijks. Ik kocht onlangs een Iomega 500GB ext. HD, geschikt voor Mac (staat op de doos), de Mac vraagt of dit station gebruikt moet worden voor back-ups. Na het formatteren gaat hij aan de gang, maar bij het maken van de back-up gaat het fout: foutmelding: ' Reservekopie kan niet worden voltooid. Er heeft zich een fout voorgedaan bij het kopieren van bestanden naar het reservekopieervolume'. Er moeten 26 GB worden weggeschreven bij mij, maar hij stopt bij 187,1 MB. Na het opnieuw formatteren en opnieuw uitvoeren, krijg ik weer precies hetzelfde. Hij stopt bij 187,1 MB.

Op Amerikaanse sites heb ik deze foutmelding ook al diverse keren gezien, en voor zover ik kan nagaan hebben niet veel mensen het eruit gekregen.
Ben benieuwd of iemand de gouden tip heeft,
Jan

Ik heb hetzelfde probleem (zie [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=132317]link[/url]), alleen niet in combinatie met Time Machine (TM). Dit wordt namelijk niet ondersteund (dacht ik).

Mijn vermoeden is dat het wel hiermee te maken heeft. Omdat alleen Time Capsule (draadloos) wordt ondersteund, heeft Apple iets in de configuratie aangepast waardoor het verbinden naar draadloze harde schrijven (in mijn geval Lacie) problemen geeft. Hoewel, ik had het probleem ook al in Tiger (en dacht het op te lossen in Leopard).

Het is in ieder geval zeer willekeurig wanneer het lukt om te verbinden met de harde schijf. Een oplossing heb ik ook nog niet. Ik overweeg contact op te nemen met Lacie hierover, mogelijk hebben zij een oplossing.

[update] Nu lukt het bijvoorbeeld weer door afp protocol te activeren. Voorheen verbond ik alleen via smb. Door “Apple file server protocol” te activeren lukt het weer. Totdat het morgen natuurlijk weer niet lukt.

[quote:b6cdcf63b7="salvatore"]Ik heb hetzelfde probleem (zie [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=132317]link[/url]), alleen niet in combinatie met Time Machine (TM). Dit wordt namelijk niet ondersteund (dacht ik).[/quote:b6cdcf63b7] Kijk even in deze artikelen: [url=http://www.danielwich.com/page9/page9.html]Mijn Mac - TimeMachine backup naar unsupported NAS[/url] [url=http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=1739776#1739776]Uitleg van K-the-ripper[/url] [url=http://www.readynas.com/?p=253]Making Time Machine work with the ReadyNAS[/url]