Timemachine backup stopt er mee!

Ik krijg een melding dat TM geen reservekopiemap kan aanmaken. Waar kan dat aan liggen?
Het draait op een iMac met 4 accounts.

alles wat je wilt weten over TimeMachine vind je op http://pondini.org/OSX/Home.html

welke melding krijg je? ik heb zelf eens problemen gehad omdat er te weinig schijfruimte zou zijn (terwijl ik altijd had begrepen dat TM oudere kopieën vanzelf weggooit wanneer er te weinig disk ruimte is).heb toen zelf een grotere hdd erin gezet (was erg makkelijk te doen).

De HD is 4Tb groot en begint net, dus dat is het probleem niet. Het lijkt op schrijfrechten te lijken. heb nu alles op Lezen en schrijven gezet en wacht weer af of er voor een bepaalde gebruiker weer iets fout loopt.

@fred: dat is wel erg achterhaald, nog voor Lion en zo. Toch dank voor de tip.

Pondini kan dan wel wat achterhaald zijn, maar het principe is nog steeds gelijk.
de site zal ook niet bijgewerkt worden, want de eigenaar is niet meer onder ons.
waar maak je de backups op ??

WD extern HD, dus dat mag geen probleem zijn is mijn ervaring

Is jouw probleem met dit topic vergelijkbaar: TimeMachine ?

Nee, daar staat mijn probleem niet bij.
Alles opnieuw geformatteerd en ingesteld. Lijkt te lukken.

Na een paar backups gemaakt te hebben komt de melding nu weer terug. Schiet mij maar lek. Ik weet het nu even niet meer.

kan de server waar je naar toe backupt wel 4 backups tegelijk aan ??
zet alle TM’s es op handmatig en voer dan es één voor één een backup uit.
wellicht moet je eerst de gedeeltelijke, mislukte backup verwijderen.

Schijf geformatteerd met ‘GUID-partitie-indeling’ en niet ‘MBR’?

Ja, dat is eigenlijk standaard bij de formattering toch?

Ik backup niet naar een server, maar gewoon een HD van 4Tb. Die moet dit toch makkelijk aankunnen?

Ja. Just checking :wink:

Slaapstand voor de HDD uitgevinkt?

Lijkt me niet relevant. Er komt geen melding dat de schijf niet bereikbaar is, maar de nieuwe map (reservekopiemap)kan niet worden aangemaakt.

Soms lijkt iets niet relevant maar als het een kleine moeite is om uit te proberen, wat let je? Op het eerste gezicht lijkt alles te kloppen, je HDD moet dat inderdaad prima aankunnen, dus zul je toch andere dingen moeten uitproberen. Zoals dit, of de tip van fred44nl (een voor een). En de andere opties die al via zijn link waren te vinden (http://pondini.org/TM/C10.html): een full reset inclusief verwijderen plist bestand (al gedaan?), eject-disconnect-power off-restart (al gedaan?). Andere kabel geprobeerd? Ik ga ervan uit dat jouw foutmelding C10 is in deze lijst.

Alles uitgezet, af en aangekoppeld, herstart en nu maar weer afwachten.
Vreemd was wel dat terwijl TM uit stond (In systeemvoorkeuren) het niet mogelijk was de HD te verwijderen, omdat " een programma nog actief was". Dit bevreemdt me wel.

…ik had die full reset ook meteen even gedaan, 2 vliegen in een klap? En dat laatste zou kunnen komen door punt 1, en maakt een full reset alleen maar relevanter.

Mijn advies: gebruik andere, goede back up software. Ik heb goede ervaringen met Chronosync en Tri-Backup. Zelden problemen mee. En als er een probleem is, staat er duidelijk wat de oorzaak is. Kwestie van één keer aangeven waarvan je een back up wilt maken, de soort back up, waar de back up moet worden opgeslagen en wanneer. Daarna heb je er geen omkijken meer naar. En terughalen uit de back up is ook zo gebeurd. Ben zo blij dat ik Timemachine niet gebruik.

Ik werk al 8 jaar met TM op meerdere Macs en heb nog nooit enig probleem ondervonden, dus ga ook niet voor een ander pakket. Ik speur lekker verder tot we de zwakke plek hebben.

Vreemd is wel dat telkens rond middernacht de laatste backup is gemaakt…!!! Daarna wil het dus niet meer.