Timemachine en meerdere gebruikers . . .

Ik heb in mijn eigen account Time Machine aangezet. Als ik ‘activeer timemachine’ aanklik, zie ik alle mappen inclusief die van andere gebruikers, maar is daar nu ook een backup van gemaakt? Ik kan ze niet terugzetten?

Hoe werkt dat? TM met meerdere gebruikers?

Je hele HD wordt gebackup’d door TM (behalve wat .traches en .caches), dus ook de andere gebruikers. Tenzij je zaken bewust uitsluit middels de TM voorkeuren.

Dat betekent dat een andere mij moet vragen om iets terug te zetten? Of kan die andere gebruiker zelf?

Je kunt via de Finder alles terugzetten wat je maar wilt, dacht ik (kan niet checken, ben niet thuis).
Als het via de TM interface moet, moet je als betreffende gebruiker ingelogd en actief zijn.

Die kan dat zelf. Zodra Time Machine aanstaat, maakt hij een back-up van de hele computer die voor alle gebruikers toegankelijk is (maar dan natuurlijk alleen hun eigen bestanden en de algemene).