TIP: Metaal moe in Panther ?

Ben je de metalen frames in panther een beetje moe ? Open dan een venster en klikt rechtsboven op het ovalen icoontje. Alle metalen frames zijn dan verdwenen. Terug klikken brengt ze terug.

[quote:a9f925fb4a="digitalguru"]Ben je de metalen frames in panther een beetje moe ? Open dan een venster en klikt rechtsboven op het ovalen icoontje. Alle metalen frames zijn dan verdwenen. Terug klikken brengt ze terug.[/quote:a9f925fb4a]

Leuke tip, alleen jammer dan niet alle vensters dat hebben (Safari) en dat je dan meteen je Toolbar kwijt bent. :stuck_out_tongue:

Neen, maar sinds vandaag staat safaricon op versiontracker daarmee kan je het metaal en iconen van safari verwijderen en veranderen.

opzich errug leuk, maar dit werkt volges mij alleen in Finder, en vinden jullie metal allemaal zo lelijk???

Nog een leuke : de Command-Click history... Ook dit werkt niet overal, maar eens je een file open hebt, ga naar de vensterbalk en command-click in de titel. Er komt dan een drop down menu uitgerold met de hierarchie van waar het bestand kwam. Als je dan een van de folders kiest opent dit in een nieuw venster.

En nog eentje:Snel geforceerd afsluiten:
Wanneer een programma niet meer reageert, kon je dit door Comm-Option-Esc geforeceerd gaan afsluiten. Nieuw in panther is dat je nu niet meer naar een menu moet gaan, maar door comm-option-shift-esc te klikken het programma onmiddelijk afsluit.

Command+klik in de titel van een browservenster en je ziet ook de hierarchie van de opengeslagen pagina.

[quote:53449486a2="mr_omvlee"]...en vinden jullie metal allemaal zo lelijk???[/quote:53449486a2]

Welnee, in tegendeel. Ik had Jaguar ook d.w.v. skins en tweaks al helemaal een metal look gegeven. Ik vind het persoonlijk beter dan die wazige Aqua streepjes.

als we het toch over leuke functies hebben...hou eens de shift vast als je expose gebruikt, of een venster minimaliseert... :)

gaat het heeeeel langzaam van :stuck_out_tongue: (lek om te zien)

De shift-functie (effecten vertragen) werkt zelfs in het inlogvenster! :)