Tip: Windows *.pst naar mail

Omdat ik mijn mail vanaf 1996 bewaar in een pst archief moest ik een manier bedenken om dit archief in mail te krijgen. Ik heb hiervoor diverse manieren gezien maar ik heb het alsvolgt gedaan, en wil dit graag met jullie delen

Allereerst heb je nodig een pst file, deze kun je in Windows makkelijk maken door in Outlook een archief aan te leggen, ik heb er wel voor gekozen om een Outlook 97 tot Xp compitable PST file te maken.

Hierna zorg je dat je de pst file kunt openen in een willekeurige versie van outlook onder windows. Nu komt het, je zorgt er nl. voor dat je met Outlook (ik gebruik versie 2003) een http mail service aanlegt met Hotmail. Je hotmail komt nu ook in Outlook te staan.

Nu sleep je de mappen uit het pst archief naar je hotmail in Outlook en je mail wordt verplaatst naar de hotmail server.

Op de mac gebruik je onder mail de snap in van httpmail om ook hier je hotmail toegankelijk te maken vanuit mail. Op een gegeven moment zie je de mappen met mail die je op de Windows machine naar de hotmail server hebt verplaatst, verschijnen in de mail app in het gedeelte van httpmail. Vanuit hier sleep je de gewenste mappen met mail naar een doorvoor bestemde mailbox. Klaar is klara, Ik heb op deze manier enkele honderder mailtjes gemigreerd. Het werkt feilloos.

Succes :apple:

Voor gevordere gebruikers zou je het ook kunnen bereiken door lokaal een eigen imap server op te zetten, en deze in je mailclient op te zetten. En dan deze mailtjes in de client naar je lokale imap client te verplaatsen. En deze dan weer met de doel-e-mailclient de mailtjes eraf halen. (Dit is eigenlijk wat je hierboven ook doet, alleen maak je geen gebruik van de hotmail service.)