tips imac

hallo,
ik heb sinds kort een 24" imac 2.8 ghz met 4 gb ram en 128 gb ssd geheugen.
mijn vraag is:
heeft er iemand nog (leuke) tips of accesoires om de imac sneller makkelijker en leuker te maken

Je kunt je RAM uitbreiden naar 6GB en daar stopt het zo een beetje. Het enige wat je nog zou kunnen doen zijn kleine effectjes uitzetten in je dock-voorkeuren zoals de 'geest in een fles' en het 'bouncen'... Je zit nu echt al met een snelle machine hoor met die SSD.

Om hem leuker te maken:

[img]http://electricchapelofficial.files.wordpress.com/2012/05/wpid-build-mac.jpg?w=614[/img]

@Yggdrasil
Ja ik heb hem net nieuw via marktplaats gekocht voor 500 euro,
zit er aan te denken er een tweede scherm naast te zetten aangezien ik die nog heb staan.
en ik heb gelezen dat de modellen uit 2008 het ram geheugen niet verder kan worden uitgebreid dan 4gb, maar dat kan dus blijkbaar wel.
bedankt voor je reactie:wink:

[quote]
Net nieuw via marktplaats...
[/quote]
Nieuw op een tweedehandssite? :grin:

Ja, Apple zegt standaard dat ze maar tot 4GB kunnen maar de ervaring van anderen leert ons dat jouw Mac uitgebreid kan worden naar 6GB! ;)

Is Marktplaats een 'tweedehands site' dan?

Bij jullie in het dorp op de markt verkopen ze ook alleen maar tweedehands artikelen? :lol:

Hier gaan we weer hoor.... Hij zegt toch dat het een 24" Mac is? Die worden in mijn ogen niet meer gemaakt... :evil:

KarelWilleM ouwe azijnpisser ;)

Ja ik bedoelde dat ik hem net nieuw heb, maar de imac is wel tweedehands.
Kan ik dan ook 8gb in de imac doen??

Was trouwens best wel een vaag zinnetje nu ik het teruglees:
ik heb hem net nieuw via marktplaats gekocht
Hahah

Nee, dat wordt niet ondersteund denk ik. Hij zal dan misschien wel opstarten maar hij zal nooit al je RAM gebruiken. Je kunt nu gewoon 2x3GB in je Mac stoppen of 1x2 en 1x4, dat werkt volgens mij wel. Al denk ik dat je er beter aan doet om gelijke modules in je Mac te stoppen.

[quote=Yggdrasil url=http://www.onemorething.nl/community/topic/tips-imac#post-2505797 time=1356712295]...Hij zegt toch dat het een 24" Mac is? Die worden in mijn ogen niet meer gemaakt... :evil:[/quote]Waarmee Marktplaats nog steeds niet automatisch een tweedehands site is. :wink:

Een 24" inch iMac bestaat toch niet en een iMac met 128SSD helemaal niet of heb ik het mis?

[quote=den elias url=http://www.onemorething.nl/community/topic/tips-imac#post-2505816 time=1356713574]Een 24" inch iMac bestaat toch niet en een iMac met 128SSD helemaal niet of heb ik het mis?[/quote]
De iMac bestaat al langer dan 2012 hé...

[quote=KarelWillem url=http://www.onemorething.nl/community/topic/tips-imac#post-2505809 time=1356713321]Waarmee Marktplaats nog steeds niet automatisch een tweedehands site is. :wink:[/quote]

[img]/uploads/community/bc502ce4ca62cefffcacfadabbc8859de0921bdd_0.jpg[/img]

Jij kunt toch altijd enorm muggenziften hé? Oké het is een zoekertjeswebsite die ook tweedehands spullen aanbiedt. Vooral dat laatste trouwens.

[b]Nieuwe en...[/b]

[quote=den elias url=http://www.onemorething.nl/community/topic/tips-imac#post-2505816 time=1356713574]Een 24" inch iMac bestaat toch niet en een iMac met 128SSD helemaal niet of heb ik het mis?[/quote]Ja.

Je hebt het mis. Er zijn 4 edities 24" geweest.

De vorige eigenaar heeft de ssd er 3 maanden geleden in laten zetten, bon en garantie zitten er nog bij

Succes met je Mac, veel sneller zul je 'm niet krijgen hoor. Koop dus voor een paar tientjes extra RAM en dan ben je eigenlijk klaar. :)

Hahah, ga ik zeker doen.
Bedankt voor alle reacties:lol:

ik kan een iMac 27" 16gb ram 2 tb harde schrijf kopen van een britse man die hem in België heeft gekocht toen hij op zakenreis was.
hij verkoopt hem omdat hij er niets mee kan doen met de belgische accesoires enzo ook omdat de iMac in het nederlands staat.
hij wilt hem voor 630€ naar belgie opsturen via DPD.
hij zegt dat hij hem daar inlevert zei checken alles na ik stort het bedrag naar DPD en als ik de iMac heb en hem houd stort DPD het bedrag naar hem.
is dit te vertrouwen?

Wat denk je zelf, voor die prijs? Natuurlijk niet! Dat ruikt van kilometers ver al naar oplichting.

[size=2]Tip: Typ alstublieft een klein beetje verzorgder. Je tekst is bijna niet leesbaar... Het persoonlijk voornaamwoord is 'zij', 'zei' is een werkwoordsvorm. Een zin begint ook met een hoofdletter en eindigt in een punt. Ik zou me schamen in jouw plaats om op die leeftijd als student zo te schrijven... Maar goed.[/size]