Tips voor in Londen?

Het is wel een beetje erg laat van me dat ik eraan denk hoor, sorry daarvoor, maar heeft iemand nog leuke tips voor in Londen? We gaan dit weekend daar naartoe, en ja we gaan ook naar de Apple Store in Regent Street. We hebben ook al een metro-pas, dus dat is geen probleem, en een Londen-pass, waarmee we gratis of met korting naar 'attracties' kunnen. Tips zijn welkom!

De 'Harvey Nichols' store. 125 Knightsbridge.

http://www.harveynichols.com

Links rijden en niet voordringen bij de bushalte!

Pak een Big Bus Company bus. Ze hebben twee routes, blauw en rood, en je ziet echt heel veel leuke dingetjes. Kost wel twee uurtjes, maar je komt door heel Londen en voor de prijs van één kaartje kun je de hele dag met bussen van de blauwe en de rode route mee. Wel 20 pond pp.

Een geweldig restaurant is Jin in Soho. Koreaanse barbeque, die voor je neus wordt klaargemaakt. 7 gangen, en ze moeten je rollen als je klaar bent. 80 pond voor twee personen. Min of meer. Vermijd alleen het gerechtje dat eruit ziet als gekookte witlof met paprikapoeder. Serieus. Tenzij je de rest van de avond liters water wilt drinken natuurlijk.

Zeker doen: Starbucks! Zo vaak als je kunt. Ook doen: Lush! In Regent Street zit er eentje als je van Piccadilly Circus richting de Apple Store loopt, aan de rechterkant, net voorbij de Starbucks. Superzeepjes en andere badkamerspulletjes. Ja, ze zitten ook in Nederland, maar hier maken ze heel veel dingetjes ter plekke.

Verder: niet doen: dure winkels (word je alleen maar jaloers van), steakhouses (gore bende) en McDonalds. En uitkijken als je 's avonds rondloopt en groepjes jongeren met telefoons ziet. Happy slapping schijnt nog steeds erg in te zijn. Google maar even.

Nog even een don't tussendoor..als je een tas of een rugzak bij je hebt..NOOIT onbeheerd achter laten...zelfs niet op maar 2 meter afstand..is nog een oud IRA en nu Al Qaida ansgtje wat ze daar hebben..ze maken daar geen grapjes over..

Sowieso is Soho een interessante buurt om uit eten te gaan. Verder kan ik je enkel melden: ik houd niet van Londen. Te duur en te ongastvrij en teveel regeltjes...

Ga je naar Londen ga dan eens weg van de bekende en vertrouwde buurten.

[url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=910102#910102]Museumpje over narrow boats[/url].

Die bus tour van iFeelFine kun je ook goedkoper krijgen. Laat je aanspreken door een van die gasten en twijfel over de toch wel hoge prijs. In Covent Garden (bij het theater district) kun je wel een avondje doorbrengen. Straatartiesten en buiten eten in de winter onder goed verwarmde parasols. Zeker een keer naar toe gaan.

Tate Modern (als je van kunst houdt). Geweldig gebouw, en entree is dacht ik gratis.

Heerlijke stad ... Londen ... mijn persoonlijke nummero uno ... Hou de roltrapetiquette in ere: links lopen; rechts staan

Vermijd de Abberdeen Steak Houses.

En loop een stukje langs de kade van de Thames.

Als het even kan: neem de metro, ook al is het voor maar voor 1 halte. Het bespaart tijd en veel lopen.

En netjes in de rij gaan staan wachten. Voordringen is NOT DONE.

Doe een musical! (Mamma Mia, Phantom, whatever … altijd de moeite waard)

[quote:4e398b2e24="Chartreuse"]Tate Modern (als je van kunst houdt). Geweldig gebouw, en entree is dacht ik gratis.[/quote:4e398b2e24]

Inderdaad een mooi museum, in een oude elektriciteitscentrale. Entree is gratis, behalve voor de tijdelijke exposities.

En als je daar toch in de buurt bent, loop even langs het Design Museum, verder richting het oosten. Mooi museumpje, je moet wel entree betalen, maar het is erg leuk.

[quote:aa3fd717bd="pieter010"]Vermijd de Abberdeen Steak Houses.

En loop een stukje langs de kade van de Thames.

Als het even kan: neem de metro, ook al is het voor maar voor 1 halte. Het bespaart tijd en veel lopen.

En netjes in de rij gaan staan wachten. Voordringen is NOT DONE.

Doe een musical! (Mamma Mia, Phantom, whatever … altijd de moeite waard)[/quote:aa3fd717bd]

Oew, als je toch langs de Thames gaat wandelen, loop even door het financial district, bij de Tower. Steek de Thames over en bewonder City Hall.

bedankt zeg! We gaan met de trein naar Londen, dus we hebben geen problemen met de auto parkeren en rijden :) En als Starbucks ook thee heeft, gaan we er zeker naartoe.

Thee?! Hallo, je bent in Engeland!

Tazo Chai Tea Latte is heerlijk. En neem er dan ook eentje voor mij mee, als je er toch bent. Ik was verslaafd aan die thee…

CAMDEN! Absoluut ff naar de Camden Lock market gaan. Geweldig.

[quote:e2b73065fc="rutgerz"]CAMDEN! Absoluut ff naar de Camden Lock market gaan. Geweldig.[/quote:e2b73065fc]

Ja dat is gaaf (ik was de naam vergeten).

En als je voor decadente thee drinken wilt gaan. Doe een Noon-tea bij Fortum & Mason. (exclusief warenhuis).

O, en doeHarrods niet. Overgewaardeerde Blokker. En duur...!

[quote:6f86c0c5f9="ifeelfine"]O, en doeHarrods niet. Overgewaardeerde Blokker. En duur...![/quote:6f86c0c5f9] Klopt. Mss ff leuk om binnen te lopen, als je de weg niet kwijtraakt trouwens, maar dan houdt het daar ook op. Wel leuk windowshopping bij Harrods :)

Misschien heb je wel tijd om naar [url=http://www.hamleys.co.uk/]Hamleys[/url] te gaan... [i:929c71f18d]"Only the finest toys in the world"...[/i:929c71f18d] Ook op Regent Street!

En als je even wilt uitblazen in de buurt: [b:929c71f18d]Soho Square[/b:929c71f18d]
[img:929c71f18d]http://www.thesquarebusinesscentre.co.uk/imgs/map1.jpg[/img:929c71f18d]

Zo onvoorstelbaar rustig!!!