to switch or not to switch

ik werk geregeld met programma's als rhinoceros en solidworks, heb nu een pc, maar wil wel een mac. (die zijn sneller, en ... dat weten jullie ook)

weet iemand of die programma’s op mac kunnen draaien
miss via virtual pc ofzo,
heeft iemand daar ervaring mee?

how

Dat is vreselijk langzaam Vitual PC en dergelijke software. Misschien nu er een Intel processor zit in de Mac, deze software ook beschikbaar is voor de Mac straks.....(correct me if I'm wrong)

echt goede alternatieven heb ik niet kunnen vinden, mischeind an solidthinking als rhino alternatief, maar heb ik niet uitgeprobeert. maar eDrawings is al voor de mac en misschien later wel solid works ([url=http://developer.apple.com/business/macmarket/edrawings.html]zie hier[/url]) zie laatste stukje maar ik denk dat t aardig lang kan duren.

Ik zou ook geen mac-alternatief voor SolidWorks kunnen noemen.

Zelf werk ik op twee computers, een pc voor Solidworks en een paar andere windows prog’s, en een mac voor al het andere. Dit is ideaal: de pc heeft geen internet toegang, en slibt dus niet dicht met allemaal rotzooi, maar blijft lekker snel.

[quote:0836dc4997="howhowhow"](die zijn sneller, en ... dat weten jullie ook)[/quote:0836dc4997]

Mijn PC is loeisnel hoor. Het is mijn Mac waar ik op moet wachten. :stuck_out_tongue:

Maar goed, ik zou goed oppassen met software dat niet voor Mac verkrijgbaar is. Er is vaak wel een alternatief maar wie zegt dat dit van dezelfde qualiteit is, of uberhaubt compatibeel. Goed research doen, [i:0836dc4997]of[/i:0836dc4997] PC houden voor werk en Mac voor de rest. :wink:

Heb je [url=http://www.maxon.net/]Cinema 4d[/url] al eens bekeken ?

Peter

spijtig dat dat nu niet lukt, werk nu met een pc, en dat zal zo wel blijven denk ik

[quote:aeb6d2838d="Peter-L"]Heb je [url=http://www.maxon.net/]Cinema 4d[/url] al eens bekeken ? [/quote:aeb6d2838d] cinema 4d komt niet eens in de buurt van solidworks.

wat je nog misschien zou kunnen doen is wachten tot wine op intel mac uitkomt, of ene gelijksoortig programma, waarmee je solidworks en rhino op osx kan draaien.

vectorworks misschien?

http://www.nemetschek.net/gallery/gallery.php?category=engineering

obi

MauZ, met alle respect, maar heb je Cinema al ooit uitgeprobeerd ? Ik gebruik het namelijk dagelijks voor product- visualisatie en ook architectuur en kan je verzekeren dat het een prachtprogramma is met enorme mogelijkheden / toepassingsgebieden. Misschien moet je ook [url=http://www.designexpress.be/NL/C4D-eng-1.htm]hier[/url] eens kijken ?

Peter

Zoals Apple zelf al in dat stuk noemt zijn er een aantal gaten nog in het aanbod van software voor de Mac. De hierboven genoemde 3D programma's, maar ook bij voorbeeld AutoCad is toch, blijkende uit de vele vragen op dit forum, een gemist programma. Ook een reden wat toch een aantal mensen ervan weerhoud om te switchen naar Apple.

Laatst zat ik echter in een laatste wanhopige poging te zoeken op het internet of er misschien dan toch een versie van AutoCad voor de Mac uit zou komen en kwam op de site van AutoDesk terecht. Geen versie van AutoCad beschikbaar, maar het viel me wel op dat ze verschillende andere programma’s die zij uitbrengen, wel voor de Mac maken. Misschien een voorteken dat AutoCad er ook ooit aan zal komen. Nu ook eDrawings beschikbaar gemaakt is voor de Mac, lijken ze ook bij SolidWorks de eerste stappen richting dit platform te maken, wat ook een goed teken kan zijn. Ik hoop dat beide bedrijven deze lijn door zullen zetten en de programma’s ook voor de Mac beschikbaar zullen maken. Denk dat wanneer deze programma’s beschikbaar worden dit een goede reden is voor verschillende bedrijven om nog een keer de keuze voor de Mac te overwegen.

ik zou eens willen weten wie er stiekem ( op de een of andere manier) windows op zijn mac staan heeft

how

[quote:2826cca851="Peter-L"]MauZ, met alle respect, maar heb je Cinema al ooit uitgeprobeerd ? Ik gebruik het namelijk dagelijks voor product- visualisatie en ook architectuur en kan je verzekeren dat het een prachtprogramma is met enorme mogelijkheden / toepassingsgebieden. Misschien moet je ook [url=http://www.designexpress.be/NL/C4D-eng-1.htm]hier[/url] eens kijken ?

Peter[/quote:2826cca851]

Ik heb tot voor een jaar of 3 geleden altijd 3D Studio Max gebruikt voor visualisatie, uiteraard op een Windows PC. Ik heb net naar de Cinema 4D site gekeken en zag daar een aantal goed uitziende zaken. Wat me verbaast is de prijs. Zeker zo’n 5 a 6 keer goedkoper dan 3DS Max… Bij 3DS Max worden een aantal shaders/renderers meegeleverd en zijn ook nog bij externe leveranciers te verkrijgen. Hoe zit dat bij Cinema 4D?

howhowhow, buiten mensen die de compatibiliteit tussen Mac en Windows programma' s moeten testen, zie ik eigenlijk niet in waarom iemand de beide platformen zou moeten gebruiken, laat staan het Mac OS te vervangen door Windows.

Zelf heb ik nooit een pc gebruikt voor m’ n werk omdat ik alles gewoon ook op de Mac kan doen.
Ik heb hier wel een oudje staan van m’n kinderen, waarop ik enkele pc-only 3d programma’ s heb uitgetest , maar geen van die programma’ s was béter dan gelijkwaardige Mac- programma’ s , dus…
Het is niet omdat bepaalde programma’ s niet voor de Mac gemaakt worden, dat er niets gelijkwaardigs voor bestaat op de Mac

Op ditforum kan je meer over CAD programma’ s voor de Mac terugvinden.
( Ik bezoek deze site reeds lang, maar het laatste half jaar was ik er niet geweest en blijkt ze volledig terug van NUL te zijn opgestart. Heel gek dus en slechts weinig posts momenteel… )

wmstudio, voor Cinema4D zijn enorm veel plugins verkrijgbaar ( ook terug te vinden op http://www.maxon.net/ ) waarvan vele gratis te downloaden zijn en ook shaders e.d kan je overal vinden.
Cinema bestaat ook voor pc en Mac, wat het ook weeral interessanter maakt voor buro’ s b.v.
De enorm hoge prijzen voor 3D Studio Max en andere, zoals Maya, zullen niet zo hoog blijven nu er meer en meer high end programma’ s best betaalbaar worden.
Je mag ook gerust zijn: Cinema4D IS high end en wordt meer en meer ook in de filmindustrie hoog aangeschreven. Ook de Commercials die in Cinema gemaakt zijn zijn niet meer te tellen. En dat allemaal voor een menselijke prijs…

Cinema levert ook goede geometrie af bij export naar andere formaten, iets wat ik nodig heb, vermits ik ook vaak modellen maak voor anderen - o.a. 3DSMax gebruikers - en krijg daarover nooit klachten.
Waarom download je de demoversie van Cinema4D 9.5 niet en probeer je het even uit ?

Peter