Todays Batlle..Quark vs. Indesign.

Geef je mening..hoelang duurt het voordat Indesign Quark uit de markt heeft geknikkerd, of gebeurt dit juist helemaal niet? Ik bedoel hiermee, hoe lang zal het nog duren voordat een (vrijwel elke) drukkerij niet meer klaagt over het aanleveren van Indesign, en zelf ook dus over zijn gestapt op het Indesign pakket.

Als dat klote adobe niet met Nederlandse versies komt....

Wordt het inderdaad NOOOOOIT!

Die Nederlandse versie is er. Ik heb gewoon hier 2.0 NL draaien op de mac (OS X). Of begrijp ik je verkeerd?

Het maakt niet uit wat die drukkers doen. Zodra er op school les wordt gegeven in inDesign ja dan gaan we die kant op. Maar zover ik zie voldoet Quark(wel versie 4.0) nog aan de norm van snel opmaken. Begrijp me niet verkeerd. Maar zolang tijdwinst een norm is. Zolang zal men in Quark blijven werken. inDesign is nog wat traag en heeft tijd nodig om begrepen te worden.

Productietijd kost geld. It’s a simple.

ja ik bedoelde heel de CS... :(

daar zit ik al 2 maanden op te wachten…

Ik heb helemaal nooit gestemd omdat er waarschijnlijk tot in lengte van jaren nog Quark Xpress bestanden zullen bestaan (er zijn er miljoenen aangemaakt vrees ik) en er dus ook in Quark gewerkt zal worden, converteren is nml. in veel gevallen GEEN optie (jammer!)

Volgens mij werkt half drukkend Nederland nog met OS9... en een grijze schoenendoos.

Of zie ik dat verkeerd, drukkers?

CS intl. is gewoon voorzien van een Nederlandse spellingscontrole en afbreekroutines, dus wat zeuren jullie nou? CS is ook gewoon snel en heeft heel veel methoden om de productiviteit op te voeren. Alleen al het kunnen plaatste van native PSD bestanden en AI bestanden. Om maar niet te spreken van de preview waarbij je gewoon kunt zien welke dele gerasterd gaan worden en welke delen uitgespaard worden. Allemaal tijdwinst, en niet 10 minuten maar uren! Tabelopmaak? Nested styles? Transparantie? 4000% inzoomen? RGB workflow en dan exporteren naar CMYK? PDF exporteren vanuit het programma? Device independent postscript files exporteren? Kom er maar eens om bij XPress!

Hetzelfde in België, vele draaien nog OS9, en een versie Quark 4.1. En zullen nog zo een tijdje doorgaan omdat versie 5 niet voldeed onder OSX. Tevens is een upgrade niet van de goedkoopste.

Ik denk dat het nog wel even zal duren. Stel je voor een middelgroot bedrijf allemaal quarkers omscholen naar InDesign. Wat dat kost en wat voor problemen die je tegenkomt. Als je een klein bedrijfje hebt is de keuze niet moeilijk. Ik verwacht wel dat het aandeel indesign wel zal groeien.

Het probleem als reeds gesteld is dat er nog veel drukker onder OS9 draaien, en zolang ze niet verplicht worden over te schakelen naar OSx zullen ze er ook niet van wakker liggen of ze nu beter Indesign of Xpress moeten kopen! Daarom heb ik 2 jaar gestemd, ik vermoed dat ze binnen 2 jaar wel verplicht zullen zijn om over te schakelen naar OSX en binnen 2 jaar zullen ze ook meer en meer geconfronteerd worden met Indesign files die aangeleverd worden door ontwerpstudio's. Wat de produktiviteid betreft wil ik stellen dat Xpress zeker niet meer (sinds CS) het snelste programma is, in tegendeel zelfs,hiervoor sluit ik mij volledig aan bij Deskman. En zij die het tegendeel beweren kennen volgens mij Indesign CS niet en moeten dringen eens dit programma nader bekijken. Het enige nadeel van Adobe is dat ze een monopoliepositie aan het verwerven zijn in de grafische sector, en dat is meestal nadelig op langere termijn, zie maar wat er met Xpress gebeurd is! Hopelijk zal Adobe niet dezelfde ziekte hebben. 8)

Hmmm ik ben naar de seminar 'Driven by Design' geweest en daar had eerst Adobe z'n demo en daarna Quark, ik moet zeggen dat ik van Quark wel wat meer had verwacht... beetje jammer wel.

Dus ik vrees wel dat InDesign meer aan terrein gaat winnen… Jammerdebammer, maar zo gaat het met mensen die in hun positie als marktleider een beetje stil blijven staan met de ontwikkeling van hun programma’s…

herinnert zich vooral het ironische veeeeel te harde geklap toen er verteld werd dan Quark nu dan eindelijk MULTIPLE undo heeft :slight_smile:

[quote:2d2d38819e="Anubiz"]*herinnert zich vooral het ironische veeeeel te harde geklap toen er verteld werd dan Quark nu dan eindelijk MULTIPLE undo heeft* :)[/quote:2d2d38819e]

:smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:
:wink: 8)

Ik denk ook dat men vanzelf om zal schakelen als er meer en meer ID files rond zullen zwermen. Duurt naar mijn mening een jaar of drie (het gaat nooit zo snel als we willen/denken).

Zo af en toe zullen er archief bestanden geopend moeten worden die uiteraard in Quark zijn gemaakt.
Misschien een stomme vraag, maar zijn er mensen die al hun X-Press materiaal gaan omzetten (het archief dus) naar ID?

Lijkt me nieeeeet, het ligt eraan hoe vaak je het wil gebruiken... maar ja, na een poos kun je je oude xpressfiles dan natuurlijk sowieso niet meer omzetten... das ook weer zoiets.

Jaaaaaa leuk he, dat geklap… was er daar toevallig nog iemand aanwezig? Iemand alhier die de hond met het quark t-shirt bezit?? :lol:

Ik heb weer wat gemist zie ik... was die presentatie recent? En durfde Quark daar trots te zeggen dat ze * eindelijk * multiple undo's hebben?

[offtopic]
Vind het trouwens ook een leuk gezicht om de mensen te zien klappen in het beroemde videofragment waar Steve Balmer als een dwaze aap de buhne op komt stormen, nat van het zweet en roept ‘I love this company!’.
Het publiek is verbaasd en weet volgens mij niet waarom ze klappen. Ik switch meteen naar XP als ik Steve dat ooit zie flikken :lol:
[/offtopic]

Ik zag laatst een boek ‘Indesign voor Quark X-Press gebruikers’ liggen in de boekhandel.
Nee, Quark verliest kostbaar terrein.

De presentatie was ehm... gister :lol:

Ik switch nooooit naar xp, zelfs dan niet grinnik

Misschien moet ik me idd maar eens wat meer verdiepen in ID, als is het maar voor de nodige zelfontplooiing.

[quote:0bc716dcc3="MacBjorn"]Zo af en toe zullen er archief bestanden geopend moeten worden die uiteraard in Quark zijn gemaakt. Misschien een stomme vraag, maar zijn er mensen die al hun X-Press materiaal gaan omzetten (het archief dus) naar ID?[/quote:0bc716dcc3]

Je hebt altijd een overhangsperiode!
Vroeger was dat ook zo als de strijd tussen Xpress en Pagemaker in volle hang was, toen heeft Xpress het terecht gewonnen en hebben alle mensen hun opmaken van Pagemaker moeten opnieuw maken in Xpress en toen kon je geen Pagemaker files importeren in Xpress!! En was dat toen een onoverkomelijk probleem? Ik dacht van niet.
En dan nog, hoeveel montages gaan langer mee dan 5 jaar?
Hoe sneller men overschakeld hoe beter, lijkt mij. En heb je nog iets nodig wat in Xpress staat, je hebt het programma nog dus je kan er altijd mee weg. 8)

[quote="Jordan_D"]Het maakt niet uit wat die drukkers doen. Zodra er op school les wordt gegeven in inDesign ja dan gaan we die kant op. Maar zover ik zie voldoet Quark(wel versie 4.0) nog aan de norm van snel opmaken. Begrijp me niet verkeerd. Maar zolang tijdwinst een norm is. Zolang zal men in Quark blijven werken. inDesign is nog wat traag en heeft tijd nodig om begrepen te worden.

op dit moment is de Grafische school in Utrecht [b:dc5430bdaf]niet[/b:dc5430bdaf] overgegaan naar Quark 6.x. De reden die ik gehoort heb is puur financieel.

Ik werk bij een van de grootste Repro's, en ook dar zien we steeds minder Quark. De laatste versie wordt ook nog maar summier ingekocht en nit in alle twaalf filialen geinstalleerd. Wat kost dat pakket tegenwoordig? 2000 Euro? Ken j een hoop CS voor aanschaffen.