Toekomst Apple & eventuele problemen...

Enkele stellingen over de mogelijk bewolkte toekomst van Apple uit de "financiële wereld"...

[i]http://blogs.tijd.be/bbb/2010/06/welke-risicos-ziet-u-voor-het-succesverhaal-apple-.html?utm_source=picks&utm_medium=direct[/i]

De link werkt niet, of ik doe wat vaud.

Nee, je hebt gelijk, nu zou hij wél moeten werken...

Zoals bij elk bedrijf kunnen er dingen misgaan. Ook bij Apple.

Ik zie geen enkele reden om te zeggen dat er slecht weer op komst is. De kaspositie is zeer royaal, het bedrijf maakt een winst van 3,5 miljard netto per jaar, de organisatie is buitengewoon efficiënt en strak, uitzonderlijk hoge merkloyaliteit onder de consumenten, duidelijke strategie: de beste producten maken. Etcetera etcetera.

Apple heeft zich helemaal geworteld in de digitale media branche. We staan op het punt van een digitale revolutie. Apple verkoopt elke 3 seconde een iPad! Apple zit op alle fronten dik in deze branche!

Het enige waar ik wel bang voor ben is dat Steve Jobs het bedrijf verlaat en dat de autoriteiten zich met Apple gaan bemoeien. Ik denk dat de positie van Apple te machtig wordt. De combinatie macht en het verlangen om alles in de hand te hebben zal nog wel ter discussie worden gesteld door het Europees Parlement. Ik vind dat overigens onterecht omdat Apple gewoon een goede ervaring wil bieden en door het maken van goede producten een groot marktaandeel haalt. Het bedrijf zal absoluut kapot worden gemaakt op dit punt.

Ook de inbreuk op allerlei patenten zie ik wel als een bedreiging. Volgens mij smijt Apple met miljoenen om rechtszaken te schikken.

Bij Apple gaat er de laatste tijd wel veel mis. Het begon volgens mij met die cracks in de crackbooks.

[quote=Koetjesreep url=http://www.onemorething.nl/community/topic/toekomst-apple#post-1993640 time=1277378828]Bij Apple gaat er de laatste tijd wel veel mis.[/quote]
Ze zijn ook bijna failliet. :crazy:

http://www.macobserver.com/tmo/death_knell/index.shtml/